Turnhout gewipt uit 'Mijn Restaurant!'. Sint-Truiden speelt finale!

dinsdag 26 mei 2009

Het verdict is gevallen. Na vele spannende weken weet Vlaanderen eindelijk wie als tweede naar de finale gaat van 'Mijn Restaurant!'. Kortrijk was al zeker van een fianleplaats. Dinsdag ging het tussen Sint-Truiden en Turnhout. Uiteindelijk koos Vlaanderen voor restaurant Biggareaux van An en Tom. Zoals steeds een kort overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit de voorbije aflevering!

M


et de finale in zicht stonden de zenuwen gespannen. Iedereen wil natuurlijk de finaleplaats halen. Chris en Wendy waren immers al voor de derde keer genomineerd. Zij moesten samen tegen Ann en Tom opboksen voor een finaleplaats.

Blind vertrouwen en maximale inzet waren nodig voor de nieuwe uitdaging. De duo's moesten hun kookkunsten door de marktgangers in Leuven laten beoordelen. Op het einde werd beslist welk koppel het best scoorde bij het publiek. Beide duo's overlegden samen met hun team hoe ze het gingen aanpakken. En vooral wát ze gingen klaarmaken.

Restaurant 't Gerecht In Turnhout werd met sluiting bedreigd. Maar Chris probeerde iedereen weer te motiveren want de campagne moest gevoerd worden. Maître Marc was de drijvende kracht achter het evenement. Chris en Wendy trokken de straat op met hun beroemde dessert. Maar wat ze niet wisten was dat er indringers onderweg waren.

Ann en Tom deden ondertussen hun intrede in de provincie Antwerpen. Ze lieten niets aan het toeval over en hadden een heus campagneteam aangesproken. Hun campagneleider had een strak programma opgesteld. Daardoor werd het al snel tijd om door te gaan naar de volgende halte in het concurrerende gebied. Maar hun komst werd al snel opgemerkt door hun tegenstrijders. Wendy was er niet mee gediend. Chris daarentegen trok er zich niets van aan.  Zelfs het eigen restaurant van het Turnhoutse duo bleef niet gespaard. Ook daar werden door Ann en Tom flyers uitgedeeld. Chris en Wendy verzonnen daarom een nieuwe stunt om een massa stemmen binnen te halen. Ze beloofden thuis te komen koken bij de persoon die de meeste sms-en verstuurde.

Op de markt in Leuven barstte het kookduel los. Welk duo kon de meeste mensen bekoren met hun hapjes? De deadline verstreek klokslag twaalf uur. De marktgangers konden hun stem aan Rani vertellen en op het einde werd de score bekend gemaakt.

Bij Ann en Tom ging het er luider aan toe dan bij Chris en Wendy. En ook Ann's gevatte opmerkingen werden luidkeels gegeven. In tegenstelling tot Ann bereidde Chris zijn hapjes wél à la minute. 't Gerecht kreeg 51 stemmen. Maar restaurant Bigareaux won met 63 stemmen.

De campagne werd voortgezet en Tom trotseerde zelfs zijn grootste angst. Het duo ging hun restaurant promoten vanuit een luchtballon op 1.000 meter hoogte. Ook in 't Gerecht werd de campagne verder gezet. Ondanks de klanten had Wendy weer last van de nominatiestress.

'Mijn Restaurant!': Chris en Wendy missen de finaleD-day was aangebroken; er werd beslist welk duo mee naar de finale mocht en wie zijn koffers moest inpakken. Al drieënhalve maand offerden de duo's alles op. Daarom brachten ze nog snel wat tijd door met hun familie.De nodige spullen werden door beide duo's ingeleverd. Chris en Wendy waren al vertrouwd met het ritueel van de zwarte doos. En iedereen zat op de rand van z'n stoel terwijl Rani de uitslag bekend maakte.
Het duo dat vlak voor de finale zijn restaurant moest verlaten waren Chris en Wendy. In Kortrijk beseften Claudio en Gaëlle dat het een zware finale zal worden.

Wie wint volgens jou de finale van 'Mijn Restaurant!'?
Sint-Truiden of Kortrijk?
Stem NU in de ultieme poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 18:10
    Dagelijkse kost
    00:55
    VRT NWS laat
  • 17:55
    Het Proces dat Niemand wou
    23:50
    Nachtlus
  • 18:10
    Nachtwacht
    21:00
    Geen uitzending
  • 18:20
    Milo
    01:10
    Geen uitzending
  • 17:45
    Help, Mijn Man Is Klusser
    01:30
    Geen uitzending
  • 18:20
    The Goldbergs
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 17:50
    Airwolf
    01:15
    Stargate SG-1
  • 17:55
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 17:55
    Sturm der Liebe
    00:55
    Geen uitzending
  • 17:55
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 18:00
    FBI
    01:00
    Friends
  • 17:55
    Pawn Stars: Best Of
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 18:05
    Masterchef USA
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 17:25
    Death of a Vegas Showgirl
    00:40
    Castle
  • 18:00
    Z-Extra
    21:30
    Herhalingslus
  • 18:26
    Tooldokter
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 18:10
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 18:20
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:55
    Death in Paradise
    00:20
    Silent Witness
  • 18:17
    EenVandaag
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 18:15
    NOS Journaal Regio
    00:17
    Nieuwsuur
  • 18:21
    Say Whut!?
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach