'Steracteur Sterartiest': Hilde De Baerdemaeker

maandag 30 oktober 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Donderdag 2 november start de gloednieuwe reeks van 'Steracteur Sterartiest' op Eén met de eerste liveshow. Het succesrecept blijft hetzelfde: acteurs zingen de ziel uit hun lijf voor het goede doel, in negen verrassende liveshows. We stellen een voor een de deelnemers aan je voor.

'Ik vind zingen heerlijk. En dat ik dat nu mag doen voor een goed doel dat mij zo nauw aan het hart ligt, is gewoonweg fantastisch. Ik ga zingen uit pure dankbaarheid… voor twee schatten van kinderen.'

Hilde is een van Vlaanderens bekendste actrices. Ze studeerde af aan het Conservatorium in Gent en werd al kort na haar afstuderen gecast door Jan Verheyen voor haar eerste grote rol in de film 'Alias'. Nadien volgen de rollen in verschillende filmproducties elkaar snel op. Zo zagen we haar onder meer aan het werk in de kaskrakers 'Dossier K', 'De zaak Alzheimer' en 'Team Spirit 2'.

Maar ook op televisie ging de bal aan het rollen. Zo speelde ze onder meer hoofdrollen in 'Aspe', 'Coppers' en 'Familie', en verscheen ze in nog ontelbaar veel andere Vlaamse topfictie. In 2009 won ze de tv-ster voor Beste actrice met haar rol in de telenovelle 'Louislouise'.

Ondanks die fijne carrière, is de rol van haar leven die van mama. Ze is mama van de tweeling Marcel en Marilou en plusmama van Sam en Milan. Haar gezin en bij uitbreiding haar familie (ze komt zelf uit een gezin van vier) zijn haar heel dierbaar, en speelden dan ook een belangrijke rol in haar beslissing om mee te doen aan 'Steracteur Sterartiest'.

Hilde leeft volgens haar buik en die buik wees haar dit najaar in de richting van een nieuwe uitdaging, muziek. Ze begint met veel enthousiasme aan het 'Steracteur Sterartiest'-avontuur en is heel benieuwd waar het haar zal brengen.

Goede doel: Nicolasfonds
Het Nicolasfonds ondersteunt premature baby’s, en bij uitbreiding hun ouders, die langdurig op de dienst neonatale intensieve zorgen verblijven en ook na hun ontslag nog extra zorgen nodig hebben. Zo leent het fonds medische toestellen uit die nodig zijn voor het toedienen van zuurstoftherapie of sondevoeding.

Daarnaast ondersteunt het Nicolasfonds ook verschillende gezinsgerichte initiatieven: ze ontwikkelden een welkomstpakket voor ouders en eventuele broers of zusjes, en voorzien zorgmateriaal dat de ontwikkeling van de baby’s mee ondersteunt. Tijdens het verblijf op de afdeling wordt er ook veel aandacht besteed aan Koesterende en Ontwikkeling Ondersteunende Zorg (KOOZ). Het Nicolasfonds investeert in initiatieven die dit zorgconcept ten goede komen en streeft naar optimale en maximale betrokkenheid van ouders bij de zorg van hun kind. In samenwerking met de KU Leuven wil het Nicolasfonds ook een aangepaste psychosociale omkadering bieden via onderzoek, informatie en educatie.

Hilde heeft redenen te over om te zingen voor het Nicolasfonds, want haar eigen tweeling werd tien weken te vroeg geboren. 'Zonder de neonatale afdeling van UZ Gasthuisberg waren ze er niet meer geweest. Daar werken engelen, en daar wil ik mijn uiterste best voor doen.'


'Steracteur Sterartiest', vanaf donderdag 2 november om 20.40 uur op Eén.


Lees ook:
'Steracteur Sterartiest': Bab Buelens
'Steracteur Sterartiest': Koen Van Impe
'Steracteur Sterartiest': Giovanni (Gio) Kemper
'Steracteur Sterartiest': Tinne Oltmans
'Steracteur Sterartiest': Nicky Langley

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Snackmasters' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Marcelo Ballardin en Roger Van Damme proberen zo goed mogelijk de smaak van een echte Giant uit de Quick na te bootsen. Ruth Beeckmans gaat bij het bedrijf op zoek naar het geheim achter de snack en Koen Wauters polst hoe de chefs het er vanaf brengen. Spannend!

'Snackmasters', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers