Sms-probleem zorgt voor paniek in Sint-Truiden

maandag 1 juni 2009

Problemen voor Tom en Ann van restaurant Bigarreaux uit Sint-Truiden. En dag voor de finale is er een probleem opgedoken met het sms'en vanuit Sint-Truiden en Tienen. Of er gevolgen zijn voor de einduitslag van het programma is nog niet helemaal duidelijk. Vtm overweegt alle Mobistar-sms'jes uit de wedstrijd te halen.

Maan

dag, n dag voor de grote finale van 'Mijn Restaurant!', werd het sms-probleem in Sint-Truiden en Tienen vastgesteld door een deurwaarder. Ondertussen bevestigde ook gsm-operator Mobistar de problemen.

'We kenen de oorzaak nog niet, we onderzoeken dat nog', aldus woordvoerster Patty Verdoodt van Mobistar. Een technische ploeg van Mobistar doet momenteel al het mogelijke om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Update: Ondertussen laat vtm via zijn website weten dat het overweegt om alle Mobistar-sms'jes, dus ook voor restaurant Dell'Anno uit de wedstrijd te weren. Zo zou de sms-wedstrijd opnieuw voor beide partijen eerlijk verlopen. Duidelijkheid is er nog niet, maar daar zal de volgende uren ongetwijfeld verandering in komen. 

In 'Het Nieuws' reageerde Ann zeer emotioneel op de technische problemen. Paratel, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verwerken van de sms'jes ziet echter geen probleem. 'Het wedstrijdreglement vertelt duidelijk dat enkele de stemmen die aankomen op het Paratel-platform als geldig aanvaard worden, ongeacht technische problemen of overmacht.', aldus Koen Ateunis, technisch directeur van Paratel. Hij benadrukt dat er nog voldoende alternatieven zijn zoals het digitaal stemmen of telefonisch stemmen.

LEES OOK: Sms-probleem Sint-Truiden van de baan, vtm onderzoekt de zaak

Wie wint volgens jou de finale van 'Mijn Restaurant!'?
Sint-Truiden of Kortrijk?
Stem NU in de ultieme poll!


Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Dinsdagavond is 'Mijn Restaurant!'-avond bij vtm: wie wint de finale?
'Bigarreaux in Sint-Truiden wint finale Mijn Restaurant!'
Chaos in Dell'Anno na vertrek keukenteam
Bom ontploft in Kortrijk: keukenteam Dell'Anno stapt op
'Mijn Restaurant!'-finale zorgt voor spanning en stress in Kortrijk
Laatste rechte lijn naar finale 'Mijn Restaurant!'
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers