Prestigieuze 'Smaak Van De Keyzer' dit najaar op TV

dinsdag 5 augustus 2008

Bij het overlijden van haar man George in 2007 stelt Helena De Keyser zich de vraag of ze 60 jaar geleden wel met de juiste man is getrouwd. Dat is het uitgangspunt van 'De Smaak Van De Keyser', een prestigieuze tiendelige fictiereeks in de beste Eéntraditie, van 'Stille Waters' tot 'Katarakt'. De serie vertelt het epische verhaal - tussen 1939 en 2007 - van drie generaties vrouwen van distillerie De Keyser in Hasselt: moeder Helena, dochter Martine en kleindochter Alessandra.

W


e keren terug naar 1939 en zien hoe Helena toen verliefd was op twee jongens: Alfred en George. Ze kiest voor Alfred, maar die komt in onduidelijke omstandigheden om tijdens de oorlog. Na de oorlog trouwt Helena met George en stort ze zich op haar levenswerk: de jeneverstokerij van haar familie. Maar nu, na al die jaren, vraagt ze haar kleindochter Alessandra om uit te zoeken wat er destijds precies met Alfred is gebeurd. De zoektocht naar de waarheid veroorzaakt een stroom van spanning en emoties.

De cast is een mix van bekende namen en jong talent: Katelijne Damen, Marieke Dillens, Vic De Wachter, Mathijs Scheepers, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Johan Leysen, Serge Henri Valcke, Camilia Blereau, Marijke Pinoy, Lotte Pinoy, Matthias Schoenaerts, Frank Vercruyssen, Hilde Van Mieghem, Marie Vinck, Laura Verlinden, Kevin Janssens, Pieter Embrechts, Ludo Busschots, e.v.a. Het scenario werd geschreven door Marc Didden naar een verhaal van Stef Wouters, en de regie is van Frank Van Passel en Jan Matthys.

'De Smaak Van De Keyser' volgt later dit najaar op Eén

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers