Opnieuw opschudding rond onwettig ontslag in 'Mijn Restaurant'

donderdag 16 april 2009

De mediastorm rond het omstreden ontslag door chef-kok Claudio is nog maar net gaan liggen, of een nieuw ontslag zorgt alweer voor opschudding. Niet Kortrijk, maar de andere favoriet, Sint-Truiden zit nu in het oog van de storm.

A


nn en Tom van Restaurant Bigarreaux hebben kelner Nick Dendas afgedankt. De jonge kelner sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid en door een aanhoudende buikgriep bleef hij vorige week enkele dagen thuis.

'Donderdag ben ik niet gaan werken omdat ik twee keer moest overgeven. Daarna voelde ik mij nog niet honderd procent. Toen ik terugkeerde, had ik geen doktersbriefje bij me, maar in het weekend ben ik wel aan de slag gegaan', verklaart Nick in De Standaard.

Hierdoor presteerde Nick minder dan normaal, volgens matre Tom reden genoeg om hem te ontslagen. 'Wij hebben een kelner nodig die voor honderd procent presteert', klinkt het in Sint-Truiden.

Maar voor professor arbeidsrecht Roger Blanpain kan dit opnieuw niet door de beugel. 'Iemand die ziek is, kun je niet ontslaan wanneer hij minder presteert. Zelfs als hij geen ziektebriefje bij zich had, blijft het ontslag onrechtmatig. Je kunt die persoon wel tijdelijk schorsen. Als hij dan opnieuw genezen is, kan je hem weer in het team opnemen'.

Bron: De Standaard

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Ann en Tom uit 'Mijn Restaurant!' lezen TV-Visie
Stappen Claudio en Galle uit 'Mijn Restaurant'?
Ontslagen ober dient klacht in tegen Claudio Dell'Anno
Kortrijk en Sint-Truiden genomineerd in 'Mijn Restaurant!'
Horeca-vakbond niet te spreken over ontslag in 'Mijn Restaurant'
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
'Mijn Restaurant' gemist? Herbekijk hier!

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers