Opnieuw opschudding rond onwettig ontslag in 'Mijn Restaurant'

donderdag 16 april 2009

De mediastorm rond het omstreden ontslag door chef-kok Claudio is nog maar net gaan liggen, of een nieuw ontslag zorgt alweer voor opschudding. Niet Kortrijk, maar de andere favoriet, Sint-Truiden zit nu in het oog van de storm.

A


nn en Tom van Restaurant Bigarreaux hebben kelner Nick Dendas afgedankt. De jonge kelner sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid en door een aanhoudende buikgriep bleef hij vorige week enkele dagen thuis.

'Donderdag ben ik niet gaan werken omdat ik twee keer moest overgeven. Daarna voelde ik mij nog niet honderd procent. Toen ik terugkeerde, had ik geen doktersbriefje bij me, maar in het weekend ben ik wel aan de slag gegaan', verklaart Nick in De Standaard.

Hierdoor presteerde Nick minder dan normaal, volgens maÓtre Tom reden genoeg om hem te ontslagen. 'Wij hebben een kelner nodig die voor honderd procent presteert', klinkt het in Sint-Truiden.

Maar voor professor arbeidsrecht Roger Blanpain kan dit opnieuw niet door de beugel. 'Iemand die ziek is, kun je niet ontslaan wanneer hij minder presteert. Zelfs als hij geen ziektebriefje bij zich had, blijft het ontslag onrechtmatig. Je kunt die persoon wel tijdelijk schorsen. Als hij dan opnieuw genezen is, kan je hem weer in het team opnemen'.

Bron: De Standaard

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Ann en Tom uit 'Mijn Restaurant!' lezen TV-Visie
Stappen Claudio en GaŽlle uit 'Mijn Restaurant'?
Ontslagen ober dient klacht in tegen Claudio Dell'Anno
Kortrijk en Sint-Truiden genomineerd in 'Mijn Restaurant!'
Horeca-vakbond niet te spreken over ontslag in 'Mijn Restaurant'
Claudio uit 'Mijn Restaurant' riskeert juridische problemen na ontslag
'Mijn Restaurant' gemist? Herbekijk hier!

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers