Ongenoegen bij VRT-journalisten

zaterdag 24 juni 2006

Een aantal journalisten op de nieuwsredactie van de VRT is niet te spreken over de politieke stap van hun directeur 'nieuwe media', dat meldt Het Nieuwsblad vandaag. Bettina Geysen maakte deze week bekend de lijst 'Lier leeft!' te gaan duwen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

G


isteren stelden enkele journalisten een protestbrief op. Die zou normaal aan de directie worden overhandigd, maar aangezien de openbare een nieuwe crisis best kan missen, is dat nog niet gebeurd. Er wachten de VRT nog erg belangrijke onderhandelingen in het kader van de nieuwe beheersovereenkomst.

Het ongenoegen over de politieke ambities van directielid Geysen is te voelen doorheen de volledige redactie. De journalisten hebben het erg moeilijk met het feit dat precies een directielid de politiek ingaat. Vroeger was de VRT gekend als een gepolitiseerd bedrijf en met de komst van Bert De Graeve werd daar radicaal een einde aan gemaakt. Velen vrezen dat de openbare omroep weer dezelfde weg als destijds opgaat.

Hoofdredacteur duiding, Kris Hoflack, verduidelijkt dat de onafhankelijkheid en onpartijdigheid bewaard zullen blijven en daarop streng zal toegekeken worden. De radio- en televisieredactie van de VRT hebben een redactiestatuut dat tegen externe druk beschermt.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers