Ongenoegen bij VRT-journalisten

zaterdag 24 juni 2006

Een aantal journalisten op de nieuwsredactie van de VRT is niet te spreken over de politieke stap van hun directeur 'nieuwe media', dat meldt Het Nieuwsblad vandaag. Bettina Geysen maakte deze week bekend de lijst 'Lier leeft!' te gaan duwen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

G


isteren stelden enkele journalisten een protestbrief op. Die zou normaal aan de directie worden overhandigd, maar aangezien de openbare een nieuwe crisis best kan missen, is dat nog niet gebeurd. Er wachten de VRT nog erg belangrijke onderhandelingen in het kader van de nieuwe beheersovereenkomst.

Het ongenoegen over de politieke ambities van directielid Geysen is te voelen doorheen de volledige redactie. De journalisten hebben het erg moeilijk met het feit dat precies een directielid de politiek ingaat. Vroeger was de VRT gekend als een gepolitiseerd bedrijf en met de komst van Bert De Graeve werd daar radicaal een einde aan gemaakt. Velen vrezen dat de openbare omroep weer dezelfde weg als destijds opgaat.

Hoofdredacteur duiding, Kris Hoflack, verduidelijkt dat de onafhankelijkheid en onpartijdigheid bewaard zullen blijven en daarop streng zal toegekeken worden. De radio- en televisieredactie van de VRT hebben een redactiestatuut dat tegen externe druk beschermt.

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Eddie Mannix is een zogenoemde Hollywood-fixer, die tijdens de jaren vijftig problemen oplost voor grote filmsterren van de studio Capitol Pictures. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

'Hail, Caesar', film uit 2016 met oa. George Clooney, om 23.00 uur op Q2.

Dossiers