Najaar En : 'Wit Down Under'

maandag 21 augustus 2006

Na Wit in Vegas vorig jaar presenteert En vanaf begin september Wit down under. Opnieuw nemen verliefde koppels het tegen elkaar op met als doel te trouwen op een tot de verbeelding sprekende locatie.

D


eze keer trekken ze naar de andere kant van de wereld, naar n van de mooiste plaatsen op aarde: Australi. Wit down under is een spannend en romantisch avontuur in Australi waarbij zes koppels strijden om een schitterende hoofdprijs: een paradijselijk huwelijk en een bruidsschat vol euro's. Het is een bikkelharde afvalrace waarbij de koppels alleen op de kracht van hun relatie kunnen vertrouwen om in het spel te blijven. Er is maar n koppel dat de eindstreep zal halen en het sprookjeshuwelijk verdient: de twee mensen die elkaar het best kennen en het best samenwerken. Wit down under wordt gepresenteerd door Hilde De Baerdemaeker.

De reis
Zes koppels met trouwplannen staan voor een heel aparte uitdaging: een avontuurlijke huwelijksreis maken vr ze trouwen. De reis is een verrassende tocht vol uitdagingen, van Sydney tot aan het Great Barrier Reef, dwars door de kurkdroge outback van Australi. De koppels doorkruisen het Australische continent en leggen meer dan 8000 km af: van het kosmopolitische Sydney zakken ze af langs de groene valleien van Victoria naar het droge South Australia. Ze verlaten de bewoonde wereld om zich in de eindeloze outback te wagen. Via het rode hart van het continent reizen ze door naar de uitgestrekte cowboyranches van de Northern Territory. Ze volgen de Stuart Highway naar het moerassige Noorden en vliegen van daaruit naar de regenwouden van Queensland. Aan het bekende koraalrif, de Great Barrier Reef, stapt uiteindelijk n koppel in het huwelijksbootje.

Het spel
Onderweg staan de koppels voor spannende uitdagingen die stuk voor stuk zijn ingebed in de plaatselijke cultuur. Door deze opdrachten met succes te vervullen, spijzen de koppels de bruidsschat en blijven ze in het spel. In elke aflevering beleven de koppels vier unieke dagen. Tijdens het Koppelspel nemen de koppels het tegen elkaar op voor een persoonlijke overwinning. De winnaars krijgen niet alleen een Vrijstelling en een Beloning, ze mogen ook een koppel aanduiden dat de volgende dag de Beproeving zal moeten doorstaan. Terwijl de rest van de groep de volgende dag achterblijft op de camping, slooft n koppel zich uit tijdens de Beproeving en geniet een ander koppel met volle teugen van de Beloning. Op de derde dag werken alle koppels samen aan een gemeenschappelijke opdracht, de Bruidsschat, waarmee ze een pak geld kunnen verdienen. Alleen de uiteindelijke winnaar gaat met dat bedrag naar huis. Tijdens de wekelijkse Fotoronde brengen alle koppels hun stem uit voor het koppel dat ze naar de Relatietest willen sturen. Om de twee weken nemen de twee 'uitverkoren' koppels het tegen elkaar op in de Relatietest. Vijf relatievragen bepalen welk koppel elkaar het best kent. Wie het zwakst scoort, moet helaas afscheid nemen.

De koppels

Ine & Birger
Ine Gerrits is 22 jaar en studeert communicatiebeheer in Hasselt. Birger Vanheusden is 24 jaar en werkt als commercieel verantwoordelijke voor een organisatiebureau. Ine en Birger zijn het jongste koppel van de groep, maar daarom niet minder gedreven. Ze zijn al meer dan zes jaar samen en kennen elkaar door en door. Ze zijn er rotsvast van overtuigd dat ze, ondanks hun jonge leeftijd, evenveel kans maken als de andere koppels om het spel te winnen. Met hun deelname aan Wit down under willen ze bewijzen aan de buitenwereld dat ze perfect bij elkaar passen.

Walter & Betty
Walter De Ceunynck is 48 jaar en account manager bij Shell. Betty De Vylder is 46 jaar en werkt als bediende aan de Universiteit van Antwerpen. Betty en Walter hebben elkaar tien jaar geleden leren kennen. Hij was toen vrijgezel, zij een alleenstaande moeder van vier kinderen. Betty wil dolgraag trouwen en heeft het hem zeker al 20 keer gevraagd, maar Walter heeft er nooit het nut van ingezien. Tot de oproep van Wit down under verscheen.

Wendy & Maxim
Wendy Poelsmans is 26 jaar en schoonheidsspecialiste. Maxim Vervoort is 27 jaar en werkt als kok. Maxim en Wendy zijn verloofd. Maxim heeft Wendy onlangs ten huwelijk gevraagd, op zijn knien. Een huwelijk is voor hen een logische, volgende stap in hun relatie. Ze willen in elk geval nog dit jaar trouwen, in Belgi of in Australi. Maar dat zal Wit down under moeten uitwijzen. 

Lina & Nils
Lina Geysen is 23 jaar en werkt in een schoenwinkel. Nils Verkaeren is 25 jaar en een manusje-vanalles: DJ, schilder en barman, enz. Nils en Lina genieten van elkaar en van het leven zoals geen ander. De romanticus Nils vindt trouwen een lekker ouderwetse bezegeling van de liefde, terwijl Lina er heel wat minder voor staat te springen. Maar van n ding is Lina - gelukkig - zeker: als ze trouwt, dan is het met Nils en liefst in Wit down under!

Tom & Katrien
Tom Pletinck is 28 jaar en transportplanner in een transportbedrijf. Katrien Van den Eeckhout is 26 jaar en werkt als advocate in een Brussels advocatenkantoor. Tom en Katrien zijn ambitieuze, harde werkers met weinig vrije tijd. Door hun drukke leven lukt het niet altijd om veel tijd samen door te brengen. Voor hen is Wit down under de ideale manier om in alle rust elkaar het ja-woord te geven.

Bert & Inge
Bert Tock is 39 jaar en commercieel directeur, maar heeft voor zichzelf een sabbatjaar ingelast. Inge Lipkens is 36 jaar en werkt als manager voor een evenementenkantoor. Bert en Inge zijn echte levensgenieters die alle uithoeken van de wereld willen zien. Ze zijn al acht jaar verloofd, maar trouwen is er nog steeds niet van gekomen. Omdat ze een origineel huwelijk willen dat aansluit op hun grootste passie, reizen, vinden ze Wit down under d perfecte gelegenheid om eindelijk te stap te zetten.

De presentatrice
Wit down under wordt gepresenteerd door Hilde De Baerdemaeker. Hilde studeerde aan de Academie van Deinze en het conservatorium van Gent. Ze werkt zowel voor toneel als voor film en televisie. De afgelopen jaren was ze onder meer te zien in de films Alias, Team Spirit, De zaak Alzheimer en Buitenspel. Op televisie speelde ze rollen in o.a. Hallelujah en Urbain en in de spannende Australische verhaallijn aan het einde van het vorige Thuis-seizoen . In Stanley's Route bewees ze dat avontuurlijk reizen haar niet afschrikt. Ze vatte er ook een grote genegenheid op voor Afrika, die ze vertaalde in het meterschap van CBM (Christelijke Blinden Missie), een vereniging die blinden en slechtzienden in Afrika steunt. Maar de volgende maanden is Australi haar grote liefde. Hilde is ook te zien in Witte Raven BV.

'Wit Down Under' vanaf maandag 4 september om 21.10 uur op En.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers