Minister-president Leterme moeit zich in VRT-debat

donderdag 11 mei 2006

Na alle commotie van de voorbije dagen rond het nieuwe VRT-decreet gooit nu ook Vlaams minister-president Yves Leterme zich mee in de strijd. Hij roept op tot kalmte in het dossier en neemt duidelijk afstand van zijn partijgenoot Eric Van Rompuy.

Deze

mediaspecialist van de CD&V had de voorbije dagen nochtans het ontslag gevraagd van VRT-topman Tony Mary. Van Rompuy vond dat de ruzie tussen de Vlaamse regering en Mary te ver is gegaan.

In het Canvas-programma 'Terzake' riep Leterme op tot rust. "Als ik een oproep mag doen, is het dat het nu zowel aan de gedelegeerd bestuurder als aan een aantal mensen uit politieke middens is om rust te brengen. We gaan proberen die gesprekken zo goed mogelijk te voeren met het nut van de openbare omroep voor de gewone kijker voor ogen", aldus nog Leterme.

Bron: HLN

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers