Minister-president Leterme moeit zich in VRT-debat

donderdag 11 mei 2006

Na alle commotie van de voorbije dagen rond het nieuwe VRT-decreet gooit nu ook Vlaams minister-president Yves Leterme zich mee in de strijd. Hij roept op tot kalmte in het dossier en neemt duidelijk afstand van zijn partijgenoot Eric Van Rompuy.

Deze

mediaspecialist van de CD&V had de voorbije dagen nochtans het ontslag gevraagd van VRT-topman Tony Mary. Van Rompuy vond dat de ruzie tussen de Vlaamse regering en Mary te ver is gegaan.

In het Canvas-programma 'Terzake' riep Leterme op tot rust. "Als ik een oproep mag doen, is het dat het nu zowel aan de gedelegeerd bestuurder als aan een aantal mensen uit politieke middens is om rust te brengen. We gaan proberen die gesprekken zo goed mogelijk te voeren met het nut van de openbare omroep voor de gewone kijker voor ogen", aldus nog Leterme.

Bron: HLN

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Eddie Mannix is een zogenoemde Hollywood-fixer, die tijdens de jaren vijftig problemen oplost voor grote filmsterren van de studio Capitol Pictures. Wanneer acteur Baird Whitlock spoorloos verdwijnt, is het aan hem om de zaak kordaat van de baan te vegen.

'Hail, Caesar', film uit 2016 met oa. George Clooney, om 23.00 uur op Q2.

Dossiers