'Mijn Restaurant' keert niet terug naar Gent

dinsdag 20 januari 2009

Het tweede seizoen van het vtm-programma 'Mijn Restaurant' is in volle voorbereiding. Net zoals vorig jaar zullen vijf duo's, n in elke provincie, de uitdaging aangaan om een eigen restaurant op te starten. En ding is nu al zeker, in Oost-Vlaanderen keert 'Mijn Restaurant' niet terug naar Gent. De producent koos voor een locatie in Wetteren.

Weke

lijks minstens n miljoen kijkers, 'Mijn Restaurant' is mooie reclame voor de vijf verschillende steden. En met een beetje geluk lokt het restaurant ook nog een massa nieuwsgierige dagjestoeristen.

Voor Gent zal dit niet meer het geval zijn. De producent koos in Oost-Vlaanderen voor een locatie in Wetteren. 'Zeer jammer, want het programma heeft voor extra dagjestoeristen gezorgd', aldus de Gentse horecacoach Bart Inghelbrecht.

'Je kan niet ontkennen dat het vtm-programma een meerwaarde gehad heeft voor onze stad. Misschien tijdelijk, maar al die beelden van Gent in primetime op vtm, dat is onbetaalbare reclame', klinkt het in Gent.

Welke andere steden geselecteerd zijn, is nog niet bekend.

Bron: Het Nieuwsblad

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers