Mary weigert beheersovereenkomst, vakbonden bezorgd!

maandag 19 juni 2006

Het protest binnen de VRT over de nieuwe beheersovereenkomst groeit verder aan. Eerder op de dag kondigde topman Tony Mary al aan het contract niet te zullen ondertekenen. Ook de vakbonden zijn zeer bezorgd over de toekomst van hun huis van vertrouwen.

In e

en toespraak naar zijn personeel verklaarde Tony Mary dat hij weigert om de nieuwe beheersovereenkomst te ondertekenen. Op die manier hoopt hij nog niets extra uit de brand te slepen.

Afgelopen vrijdag besliste de Vlaamse regering dat de VRT in 2011 25 miljoen euro meer krijgt dan nu. Uiteindelijk is dit een pak minder dan het gevraagde budget door bestuurd Tony Mary. In een eerste reactie dreigde de topman dan ook dat dit zou leiden tot minder bestellingen bij externe productiehuizen en minder werkgelegenheid.

Hiermee werden ook de vakbonden gealarmeerd. Zij informeren zich nu uitgebreid over het voorstel dat op tafel ligt. In een gezamenlijk mededeling laten ACOD, ACV en VSOA weten dat ze bezorgd zijn dat de nieuwe beheersovereenkomst banen kan kosten.

VRT-topman Tony Mary insinueerde nogmaals dat Christian Van Thillo bij alle onderhandelingen aanwezig was om de overeenkomst om te buigen tot een goede deal voor de VMMa. Van Thillo is gedelegeerd-bestuurd van 'De Persgroep' dat de koepel is boven de VMMa.

Zowel minister-president Yves Leterme als Geert Bourgeois ontkennen dit ten stelligste. Later op de dag zal ook de raad van bestuur van de VRT zijn mening geven over de nieuwe beheersovereenkomst.

Bron: De Standaard.

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garÁon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers