Mary weigert beheersovereenkomst, vakbonden bezorgd!

maandag 19 juni 2006

Het protest binnen de VRT over de nieuwe beheersovereenkomst groeit verder aan. Eerder op de dag kondigde topman Tony Mary al aan het contract niet te zullen ondertekenen. Ook de vakbonden zijn zeer bezorgd over de toekomst van hun huis van vertrouwen.

In e

en toespraak naar zijn personeel verklaarde Tony Mary dat hij weigert om de nieuwe beheersovereenkomst te ondertekenen. Op die manier hoopt hij nog niets extra uit de brand te slepen.

Afgelopen vrijdag besliste de Vlaamse regering dat de VRT in 2011 25 miljoen euro meer krijgt dan nu. Uiteindelijk is dit een pak minder dan het gevraagde budget door bestuurd Tony Mary. In een eerste reactie dreigde de topman dan ook dat dit zou leiden tot minder bestellingen bij externe productiehuizen en minder werkgelegenheid.

Hiermee werden ook de vakbonden gealarmeerd. Zij informeren zich nu uitgebreid over het voorstel dat op tafel ligt. In een gezamenlijk mededeling laten ACOD, ACV en VSOA weten dat ze bezorgd zijn dat de nieuwe beheersovereenkomst banen kan kosten.

VRT-topman Tony Mary insinueerde nogmaals dat Christian Van Thillo bij alle onderhandelingen aanwezig was om de overeenkomst om te buigen tot een goede deal voor de VMMa. Van Thillo is gedelegeerd-bestuurd van 'De Persgroep' dat de koepel is boven de VMMa.

Zowel minister-president Yves Leterme als Geert Bourgeois ontkennen dit ten stelligste. Later op de dag zal ook de raad van bestuur van de VRT zijn mening geven over de nieuwe beheersovereenkomst.

Bron: De Standaard.

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Mij Overkomt Het Niet' (foto: Eén - © VRT 2019)

De scouts van Izegem zijn op kamp aan het meer van Bütgenbach, wanneer plots de 15-jarige Sebastiaan verdwijnt. Terwijl de Cel Vermiste Personen op zoek gaat naar de jongen, beginnen zijn ouders aan een lange terugrit uit Spanje. Voor de leiding is het bang afwachten: vinden ze Sebastiaan terug, en hoe zullen zijn ouders reageren?

'Mij Overkomt Het Niet', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers