Maandag aangepaste programmering VRT door staking

zaterdag 25 januari 2020
Foto: Eén - © VRT 2018

Door een vakbondsactie op maandag 27 januari zal het aanbod van de VRT op radio, televisie en online beperkt blijven tot het minimum. De vakbonden voeren actie omdat ze het oneens zijn met de Vlaamse regering die maandag CEO Paul Lembrechts ontsloeg.

De beslissing volgde na enkele woelige weken van conflict aan de top van de openbare omroep.


De actie heeft behoorlijk wat impact op de televisieprogrammering. Enkel het programma 'Thuis' op Eén zal op het vaste tijdstip worden uitgezonden. Bijkomend zal 'Het Journaal' opvallend korter zijn. Ook op Canvas zal er geen 'Terzake' of 'De afspraak' zijn. Voor het overige zullen herhalingen worden uitgezonden. Tussen de programma's door zullen ook boodschappen van de vakbonden aan bod komen.

Op Eén wordt na 'Het Journaal' een aflevering van 'Reizen Waes' herhaald. Na 'Thuis' is er 'Iedereen VRT', de boodschap van de vakbonden. Om 21.05 is er een aflevering te zien van 'Taboe' met Philippe Geubels en na het (korte) late 'Journaal' lost 'Witse' nog eens een moordzaak op.

Canvas herhaalt onder meer een aflevering van 'Thomas Speelt Het Hard', 'Kinderen van de Kolonie' en 'De Kleedkamer'.

Op de radiozenders van de VRT (Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara) is er heel de dag muziek te horen met om het uur korte nieuwsbulletins. Het muziekaanbod zal op elke zender wel anders zijn. Op de VRT NWS-website zullen er dan weer kortere en minder berichten verschijnen.

Meer weten over de problemen bij de VRT? Lees dan alle artikels in het dossier 'VRT-crisis 2019-2020'.

Bron: VRTNWS

DOSSIER: VRT-crisis 2019-2020

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Kamal Kharmach (foto: Eén - © VRT 2019)

Kamal Kharmach helpt Bakkerij Laurens. Melissa droomt ervan om haar bakkerij uit te breiden, echtgenoot Laurens werkt enorm lange nachten om alles draaiende te houden. Het koppel wil een betere toekomst voor hun dochter, die ze amper zien opgroeien. Kamal wil dat het koppel efficiënter gaat werken. Hij confronteert hen ook met de harde waarheid: er is geen geld om de zaak uit te breiden, erger nog: de focus moet gaan naar het redden van de zaak.

'Andermans Zaken', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers