Maandag aangepaste programmering VRT door staking

zaterdag 25 januari 2020
Foto: Eén - © VRT 2018

Door een vakbondsactie op maandag 27 januari zal het aanbod van de VRT op radio, televisie en online beperkt blijven tot het minimum. De vakbonden voeren actie omdat ze het oneens zijn met de Vlaamse regering die maandag CEO Paul Lembrechts ontsloeg.

De beslissing volgde na enkele woelige weken van conflict aan de top van de openbare omroep.


De actie heeft behoorlijk wat impact op de televisieprogrammering. Enkel het programma 'Thuis' op Eén zal op het vaste tijdstip worden uitgezonden. Bijkomend zal 'Het Journaal' opvallend korter zijn. Ook op Canvas zal er geen 'Terzake' of 'De afspraak' zijn. Voor het overige zullen herhalingen worden uitgezonden. Tussen de programma's door zullen ook boodschappen van de vakbonden aan bod komen.

Op Eén wordt na 'Het Journaal' een aflevering van 'Reizen Waes' herhaald. Na 'Thuis' is er 'Iedereen VRT', de boodschap van de vakbonden. Om 21.05 is er een aflevering te zien van 'Taboe' met Philippe Geubels en na het (korte) late 'Journaal' lost 'Witse' nog eens een moordzaak op.

Canvas herhaalt onder meer een aflevering van 'Thomas Speelt Het Hard', 'Kinderen van de Kolonie' en 'De Kleedkamer'.

Op de radiozenders van de VRT (Radio 1, Radio 2, Studio Brussel, MNM en Klara) is er heel de dag muziek te horen met om het uur korte nieuwsbulletins. Het muziekaanbod zal op elke zender wel anders zijn. Op de VRT NWS-website zullen er dan weer kortere en minder berichten verschijnen.

Meer weten over de problemen bij de VRT? Lees dan alle artikels in het dossier 'VRT-crisis 2019-2020'.

Bron: VRTNWS

DOSSIER: VRT-crisis 2019-2020

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island 2020' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

Tijdens de twee weken die ze apart hebben doorgebracht, hebben de koppels ruim de tijd gehad om hun relatie vanop een afstand te bekijken en conclusies te trekken. De dreamdate was de ultieme kans voor de verleiders om hun prooi te strikken. Vandaag worden de koppels herenigd met hun partner tijdens het laatste kampvuur. Een confrontatie waar iedereen vol spanning naar uitkijkt.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers