Wie van deze 3 wordt de nieuwe VRT-baas?

donderdag 18 juni 2020

'Wie van de drie?' klinkt het vandaag in de wandelgangen van de VRT. Geen comeback van het bekende tv-format, wel de nakende bekendmaking van de nieuwe CEO van de VRT. Morgen zou de Vlaamse regering mogelijk een beslissing nemen.

Als de geruchten kloppen, dan hakt de Vlaamse regering morgen de knoop door. De nieuwe aanstelling komt er nadat de vorige CEO, Paul Lembrechts eind januari ontslagen werd na een conflict binnen de VRT-top.

Er zijn nog drie kandidaten in de running. Allen hebben ze minstens 25 jaar ervaring in de media en met management.

Peter Vandermeersch is de bekendste van de drie. Hij was jaren hoofdredacteur van De Standaard en de Nederlandse krant NRC.

Een andere mogelijke CEO is Koen Clement, momenteel voorzitter van Studio 100. Eerder werkte hij 20 jaar voor De Persgroep, nu DPG Media.

Tot slot is er Frederik Delaplace die al zijn hele carrière voor De Tijd heeft gewerkt. Eerst als journalist, dan als hoofdredacteur en momenteel als CEO van Mediafin.

In principe heeft de Vlaamse regering nog tijd tot het einde van de maand. Afwachten of de beslissing morgen al valt.


Bron: VRTNWS/HLN


Lees ook:
Leo Hellemans gaat VRT ad interim leiden

DOSSIER: VRT-crisis 2019-2020

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Team Scheire' (foto: Canvas - © VRT - Sofie Silbermann 2018)

Debby geeft als zaalverantwoordelijke graag het goede voorbeeld aan haar team. Omdat ze geboren werd zonder linkerhand stoot ze echter op praktische problemen, zoals het dragen van een plateau. Kristel Van den Bergh probeert via 3D-printing tot een oplossing te komen. Toen Tatjana 16 jaar was liep ze ernstige gehoorschade op. Hoewel haar tinnitus op dit moment leefbaar is, is ze als de dood dat het erger zou worden. Maarten Weyn bedenkt een hulpmiddel dat hopelijk haar leven zal veranderen.

'Team Scheire', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers