Maak kennis met de cast van 'De Luizenmoeder'

woensdag 11 juli 2018

De cast van 'De Luizenmoeder', de nieuwe comedy van VTM is nu volledig, en vandaag voorgesteld. Naast Lynn Van Rooyen, Tom Audenaert en Els Dottermans zullen ook Katelijne Damen, Elise Bundervoet, David Cantens, Maarten Ketels, Steven Beersman, Isabelle Van Hecke, Hélène Devos, Ikram Aoulad en Abdul Malik Mohammed te zien zijn in deze ensemble comedy.

'De Luizenmoeder' speelt zich af in één van de meest herkenbare arena’s: de lagere school. Want iedereen is ooit wel naar school geweest, heeft nu kinderen op school of zit nog altijd op die schoolbanken. En de satire draait rond het gedrag van ouders, leerkrachten, directie en de kinderen zelf. Ouders die mekaar de loef afsteken, beslissingen van de directie die maar niet genomen worden wegens politiek niet-correct, kids die niet langer gewoon ‘moeilijk’ zijn maar leiden aan ADHD, OCD, CD, Pdd-nos, Asperger, hoog sensitiviteit enz.


De serie draait rond allerlei absurde situaties die erg herkenbaar zijn voor iedereen want de school is een afspiegeling van de hedendaagse wereld geworden, met regels voor wat er in klaslokalen al dan niet mag, eigen whatsapp groepen voor de ouders, 'wie haalt welk kind wanneer op'-afspraken, tienminutengesprekken en ... luizenmoeders. Moeders die bij alweer een luizenplaag op school, de haren van de kinderen moeten kammen en onderzoeken. De laagste sport op de ladder voor elke ouder die wat hoger op wil in de hiërarchie van ouders die wat meer inspraak willen in de school van haar of zijn kind.

Wie is wie in 'De Luizenmoeder'?
'De Luizenmoeder' is een bewerking van de Nederlandse successerie. Regisseur Maarten Moerkerke ('Deadline', '13 Geboden', 'Coppers', 'De Bende van Jan De Lichte') kon onderstaande cast verzamelen.

Lynn Van Royen ('Spitsbroers', 'Beau Sejour', 'Tabula Rasa') speelt Hannah,  moeder van Fleur en in aflevering gebombardeerd tot de ‘luizenmoeder’    
Els Dottermans ('Amateurs', 'Oud-België', 'Loslopend Wild') is Juffrouw Els van het 1ste leerjaar
Tom Audenaert ('Kafka', 'Hasta La Vista', 'Nieuw Texas') is schooldirecteur Erik  
Katelijne Damen ('De Smaak van De Keyser') is Juffrouw Chantal van het 5de leerjaar
Elise Bundervoet ('Buiten de Zone') is Nancy, voorzitter ouderraad en assistente van de directeur
Maarten Ketels ('Groenten uit Balen', 'De Rodenburgs') speelt conciërge Ronald
Steven Beersman (Theatergroep Arsenaal/Lazarus) is Karel, vader van Maledieve  
Isabelle Van Hecke ('Le Ciel Flamand', 'Bevergem', 'Marsman') speelt Angelique, moeder van Joelle
Hélène Devos ('Belgica') is Kim, moeder van Youandi   
Ikram Aoulad  ('Cordon', 'De 16', 'Het Tweede Gelaat') is Mel, moeder van Shanaya
David Cantens  ('Marsman', 'Nieuw Texas')  speelt Joeri, vader van Rita  
Abdul Malik Mohammed ('Spitsbroers', 'So You Think You Can Dance') speelt Kenneth, vader van Rita  

Opnames heel de zomer
Het is een speling van het lot. Sommige kinderen die nu vakantie hebben, maar toch mee acteren in 'De Luizenmoeder' gaan augustus dus deels toch op de schoolbanken doorbrengen. Heel de zomer door wordt er gedraaid op en rond een school in het Antwerpse.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

De marginale familie Flodder woont al jaren op een gifbelt, maar kan dankzij de tussenkomst van sociaal werker Sjakie verhuizen naar een leegstaande villa in een residentiële wijk. De drie zonen hebben heel wat op hun kerfstok en dochter Kees neemt het niet zo nauw met de goede zeden. Het zal ma Flodder worst wezen, zolang ze maar illegaal jenever kan stoken in haar kelder. Kees brengt het hoofd van de buurman op hol, terwijl Johnny een verhouding begint met een buurtbewoonster. Haar echtgenoot, een keiharde commandant van een tankbataljon, laat het hier niet bij en begint zijn eigen oorlog tegen de nietsvermoedende Flodders...

'Flodder', om 20.35 uur op Q2.

Dossiers