Jeroen Meus serveert 'Dagelijkse Kost' op Eén

zondag 19 september 2010

Vanaf 20 september zet Jeroen Meus elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel in 'Dagelijkse Kost' op Eén. Op zondag brengt 'Dagelijkse Kost' het beste van de voorbije week, aangevuld met reportages over de herkomst van de gebruikte ingrediënten.

Vanaf 20 september hebben de kijkers een dagelijkse afspraak met Jeroen Meus op Eén. In 'Dagelijkse Kost' zal de chef elke dag, vlak voor 'Het Journaal' van zes, iets lekkers bereiden. Met een waaier aan verse, inlandse producten en met respect voor de seizoenen laat Jeroen de kijker in tien minuten kennismaken met gevarieerde en inspirerende recepten, van de nationale plat préféré tot een origineel en eigenwijs bord vol smaak.


Hij doet dat in een eenvoudige keuken, zonder ingewikkelde keukentermen en met producten die overal te vinden zijn. Kortom, hij kookt gewoon een lekkere maaltijd zoals honderdduizenden Vlamingen dat elke dag doen, op het moment waarop veel mensen zelf aan het avondeten beginnen te denken.

Jeroen laat in 'Dagelijkse Kost' zien hoe je kunt koken voor ieders budget, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit. Daarnaast probeert hij zo veel mogelijk voor een gezonde bereidingswijze te kiezen. Boter en room zijn geen taboe – we zijn ten slotte bourgondiërs – maar een gezonde matigheid kan geen kwaad.

Terwijl hij kookt, put Jeroen uit zijn ruime productkennis en ervaring als kok om de kijkers interessante wetenswaardigheden te vertellen over het gerecht en de ingrediënten in kwestie. Zo wordt Dagelijkse kost ook leuk om naar te kijken voor wie niet meteen ambitie heeft om zelf in de potten te gaan roeren.

'Dagelijkse Kost' op zondag
Op zondag schotelt 'Dagelijkse Kost' de beste twee afleveringen van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voor, aangevuld met twee reportages over de herkomst van de gebruikte ingrediënten. Daarin gaat Dagelijkse kost op zoek naar de mens achter het product. Jeroen Meus ontmoet kwekers, telers, ambachtslieden of verkopers die met hart en ziel een zo goed mogelijk product proberen af te leveren. Hij verdiept zich in de cultuur rond de voedingsmiddelen waarmee hij kookt en gaat kijken hoe de hedendaagse productie verloopt.

Voor wie?
'Dagelijkse Kost' is er voor iedereen. Voor mensen die geregeld koken, maar wel eens iets anders willen proberen, of nieuwsgierig zijn naar wat Jeroen Meus als professionele kok thuis voor zichzelf klaarmaakt. Maar net zo goed voor jonge mensen die Hotel Mama net achter zich hebben gelaten en voor het eerst zelf hun potje moeten koken. Ingewikkelde keukentermen komen er immers niet aan te pas en een programma van tien minuutjes is een perfect opstapje naar het echte werk. Ten slotte is Dagelijkse kost door de vele tips en wetenswaardigheden die Jeroen meegeeft tijdens het koken ook boeiend voor wie zelf niet meteen culinaire ambities heeft.

Smakelijk in beeld gebracht
De kijkers kunnen het lekkers dat Jeroen klaarmaakt thuis helaas niet ruiken of proeven, maar om de kijkervaring zo compleet mogelijk te maken werd 'Dagelijkse Kost' met veel zorg in beeld gebracht. De camera kijkt als het ware mee in de potten en de kijkers zien de ingrediënten door de ogen van Jeroen sudderen, knisperen en bakken. Zo worden de kijkers van dichtbij betrokken bij het koken. Dat Dagelijkse kost in HD wordt uitgezonden, maakt de ervaring compleet.

'Dagelijkse Kost', van maandag tot en met vrijdag om 17.50 uur op Eén. Op zondag om 18.30 uur vanaf 26 september.


DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Stan Van Samang (VTM)

Johannes Genard, de energieke frontman van School is Cool, is aan de beurt. Zijn vorige deelname in 2016 was voor hem een grote rollercoaster en ook dit jaar wordt hij op muzikaal vlak weer verwend. K3, Tourist LeMC en Jasper Steverlinck krijgen Johannes muisstil terwijl Clouseau het over een funky boeg gooit. En dan moet de performance van Stan Van Samang nog komen.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:00
    Witse
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    07:30
    Ketnet Junior
  • 17:00
    Amika
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:45
    Aspe
    05:30
    Geen uitzending
  • 17:35
    MasterChef Australië
    02:50
    Geen uitzending
  • 17:00
    Buffy the Vampire Slayer
    09:05
    Geen uitzending
  • 16:45
    Walker, Texas Ranger
    09:25
    Geen uitzending
  • 17:30
    The X-Files
    16:20
    Married ... With Children
  • 17:30
    The Golden Girls
    06:00
    Joe
  • 16:40
    De Tafel van Gert
    02:00
    Geen uitzending
  • 17:00
    Castle
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 17:00
    Bar Rescue
    02:35
    Heavy Rescue: 401
  • 17:25
    Dr. Phil
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:35
    Ex-Wife Killer
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 17:31
    Tooldokter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 17:30
    De Garde van Gert
    02:00
    Peppe's Toscane
  • 16:40
    MIDMID
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:00
    Midsomer Murders
    02:35
    Grantchester
  • 17:10
    Tijd voor Max
    02:20
    NOS Journaal
  • 17:10
    Downton Abbey
    02:12
    Nieuwsuur
  • 17:18
    Zapp Recordbrekers
    02:08
    Sophie & Jeroen