Ingrid Lieten houdt vast aan besparingen van 65 miljoen euro

maandag 21 juni 2010

Vlaams mediaminister Ingrid Lieten had maandag een onderhoud met een delegatie van VRT-vakbonden. Daarin stelde ze dat de besparing van 65 miljoen euro behouden blijft, maar dat ze niet wil raken aan de missie van de openbare omroep.

Ingrid Lieten (SP.A) riep de vakbonden en directie van de VRT op om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Aan de besparingen raakt ze niet, maar de minister zegt 'niet van plan te zijn om drastische veranderingen door te voeren in de beschrijving van de opdracht van de VRT, zoals beschreven in het Mediadecreet' (deredactie.be).


Lieten herhaalt ook nog dat ze niet afwijkt van het voorgenomen besparingsplan van 65 miljoen euro en dat het alternatieve plan van de VRT-bonden (42 miljoen euro) niet bespreekbaar is.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wallander moet de zaak afhandelen van een Zweeds staatsburger die vermist is in Kaapstad. De daaropvolgende zoektocht weegt zwaar op hem. Hij trekt van het Afrikaanse platteland naar de armste buurten van de townships en komt er oog in oog te staan met iemand die het geloof in zijn land is verloren en alles verraden heeft waar hij ooit voor stond. Onderweg ontmoet hij Grace Thembu, een alleenstaande moeder en politieagente en Mabasha, een jongeman met een leven vervuld van misdaden. Zij zetten Wallander aan tot nadenken, niet enkel over de Zweedse maatschappij, maar ook over zijn veertigjarige carrire als politieofficier.

'Wallander', om 20.35 uur op En.

Dossiers