Ingrid Lieten houdt vast aan besparingen van 65 miljoen euro

maandag 21 juni 2010

Vlaams mediaminister Ingrid Lieten had maandag een onderhoud met een delegatie van VRT-vakbonden. Daarin stelde ze dat de besparing van 65 miljoen euro behouden blijft, maar dat ze niet wil raken aan de missie van de openbare omroep.

Ingrid Lieten (SP.A) riep de vakbonden en directie van de VRT op om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Aan de besparingen raakt ze niet, maar de minister zegt 'niet van plan te zijn om drastische veranderingen door te voeren in de beschrijving van de opdracht van de VRT, zoals beschreven in het Mediadecreet' (deredactie.be).


Lieten herhaalt ook nog dat ze niet afwijkt van het voorgenomen besparingsplan van 65 miljoen euro en dat het alternatieve plan van de VRT-bonden (42 miljoen euro) niet bespreekbaar is.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers