Ingrid Lieten houdt vast aan besparingen van 65 miljoen euro

maandag 21 juni 2010

Vlaams mediaminister Ingrid Lieten had maandag een onderhoud met een delegatie van VRT-vakbonden. Daarin stelde ze dat de besparing van 65 miljoen euro behouden blijft, maar dat ze niet wil raken aan de missie van de openbare omroep.

Ingrid Lieten (SP.A) riep de vakbonden en directie van de VRT op om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Aan de besparingen raakt ze niet, maar de minister zegt 'niet van plan te zijn om drastische veranderingen door te voeren in de beschrijving van de opdracht van de VRT, zoals beschreven in het Mediadecreet' (deredactie.be).


Lieten herhaalt ook nog dat ze niet afwijkt van het voorgenomen besparingsplan van 65 miljoen euro en dat het alternatieve plan van de VRT-bonden (42 miljoen euro) niet bespreekbaar is.

Bron: deredactie.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers