Het wordt hard tegen hard in 'Mijn Restaurant!'

vrijdag 24 april 2009

Eind april zal het eerste restaurant van 'Mijn Restaurant!' zijn deuren moeten sluiten. De zenuwen staan daarom bij alle duo's erg gespannen. Paul Gelders en Willem Asaert namen de nominaties voor hun rekening.

R


estaurant Dell'Anno in Kortrijk verdiende eerder al een vrijstelling. Maar Claudio's gedrag van de voorbije dagen werd niet goedgekeurd. Claudio haalde vorige keer sterk uit tegen zijn vriendin. Daardoor kreeg Gaëlle heel wat verontrustende sms'en. Maar Claudio vond er niets abnormaal aan. Hij gaf als reden dat hij zijn emoties niet wil opkroppen. Het koppel maakte verder ruzie in de keuken. Claudio dacht er zelfs even aan om te stoppen.

Dat Wendy moeilijk kritiek kan verteren is ondertussen algemeen geweten. Maar ze besloot om toch iets te leren uit de opmerkingen. Daarom benoemde ze Mark tot maître. Hoewel haar rechterhand Chris die beslissing niet zag zitten.

Ook in Sint-Truiden liep de spanning hoog op. De communicatie tussen zaal en keuken verliep erg stroef. Ondanks het personeelstekort werd er in restaurant 'Bigarreaux' toch een fijne avond van gemaakt. Ook werd er opnieuw aandacht gegeven aan de 'Electrabel-game'. Vervolgens werd de klimaatregeling in de zaal uitgeschakeld.

De vorige restaurants hebben hun keuring al gehad. Nu waren Diest en Sint-Niklaas aan de beurt. De strenge critici haalden het onderste uit de kan. Ieder detail werd bekeken, bekritiseerd en bekeurd.

Eerst trokken Paul Gelders en Willem Asaert naar Fleur Délice in Diest. Omdat koken meer is dan enkel wat lekkere dingen bijeen brengen, werd alles heel nauwkeurig bekritiseerd. Hun interieur was het enige dat wél in de smaak viel.
De beoordeling: 'Met goede wil alleen kom je er niet', aldus één van de recensenten. Het restaurant van de zussen deed hen meer denken aan een doordeweeks café.

Ben en Dominique waren in restaurant La Scène volledig klaar voor de komst van de twee recensenten. De restaurantkenners wisten dat chef Steve het gewend is om te koken voor veeleisende klanten. Maar ze denken dat de Franse keuken hem niet lang zal boeien.
De beoordeling: Het interieur had meer weg van een cinemazaal of een school. En ook de bediening liet te wensen over.

In Turnhout hebben ze een extra troef. Souschef Maarten viel bij de recensenten beter in de smaak dan Chris' prestaties. Daardoor zag Wendy in hem dé oplossing voor het keukenprobleem. Chris had opnieuw een andere mening. De beoordeling: Het enige positieve waren de nagerechten. En dat kwam dankzij Maarten. Daarnaast kregen ze een berg kritiek op de bediening én de gerechten.

In Dell'Anno in Kortrijk kregen ze duidelijk de beste beoordeling. Zowel de bediening als de gerechten kwamen, ondanks de moeilijkheidsgraad, tot hun recht. Bij Ann en Tom in Sint-Truiden werd de stress opgemerkt, maar dat veranderde niets aan de positieve commentaar.

Alle restaurants waren beoordeeld en het verdicht viel. De twee restaurants die de recensenten het minst konden bekoren werden genomineerd. Restaurant 't Gerecht in Turnhout werd als eerste vermeld. Chris reageerde door plots te verdwijnen. Wendy vond hem uiteindelijk in de kleedkamer. De tweede nominatie ging naar restaurant La Scène in Sint-Niklaas. Daar was het chef Steve die de frisse lucht ging opzoeken. Dominique liep hem achterna en probeerde op hem in te praten. In Diest beseffen de zussen dat hun Fleur Delice het op de valreep gehaald heeft.

Welk restaurant moet als eerste volgende week onherroepelijk zijn deuren sluiten ?

  • SMS Sint-Niklaas naar 6677 (0,75 euro/stem)
  • SMS Turnhout naar 6677 (0,75 euro/stem)

Of bel naar:

  • 0905-53 701 voor Sint-Niklaas (0,75 euro/stem)
  • 0905-53 702 voor Turnhout (0,75 euro/stem)

Volgende week: De eerste definitieve sluiting van een restaurant.

Wie wordt het? Geef jouw mening in onze poll.


Lees ook:
'Mijn Restaurant!': Turnhout en Sint-Niklaas genomineerd!
Big Brother duikt op in 'Mijn Restaurant!'
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lisa' - telenovelle (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Het verlegen meisje Lisa droomt van een job in een marketingbureau. Wanneer Jonas, de jongste zoon van de eigenaars van het marketingbureau 't Brouwhuis', uit Amerika terugkeert, wordt Lisa niet enkel smoorverliefd op hem, maar groeit ook haar hoop eindelijk aan het werk te kunnen bij dat bedrijf. Maar dit is buiten haar halfzus Katja gerekend. Die steelt het portfolio van Lisa en haalt op die manier zelf de job binnen.

'Lisa', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers