Het jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2011

zaterdag 24 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: mei 2011.

Mei was in Vlaanderen toch vooral de maand van de finale van 'Idool 2011'. Zo zagen we Kevin naar de troon doorstoten. Kevin, wie? Jawel, Kevin die alweer uit de schijnwerpers is verdwenen. Ook op Q-Music werd een eigen 'Idool'-competitie georganiseerd. Daarin ging Jolien Roets met de overwinning naar huis.


Ook op Europees vlak werd er gezongen. Het 'Eurovisiesongfestival' was weer een overdonderend succes voor de lage landen. Zowel België als Nederland haalden de finale niet. België viel heel nipt uit de boot, maar Nederland werd genadeloos laatst. Het was Azerbeidzjan die met de overwinning naar huis ging.

Bij vtm hingen er ondertussen donkere wolken boven 'De Pfaffs'. Er gingen geruchten de ronde dat hun docusoap zou stoppen. Ook Guy Van Sande, bekend van Zone Stad, kreeg zijn kuren, want hij besloot zich aan te sluiten bij de N-VA. In die andere politieserie, 'Vermist', was er slecht nieuws voor Cathérine Kools. Ze liet destijds 'Wittekerke' staan voor de VT4-reeks, maar nu werd ze ongenadig uit de serie gezet.

Bij VRT zitten ze zich al een tijdlang te verlekkeren op een derde net. Alle ons omringende landen hebben minstens drie openbare kanalen en de VRT wilde niet achter blijven. Ingrid Lieten was meteen enthousiast, en stemde toe. Kris Peeters ontkende echter direct... Over 'Kazakkendraaiers' gesproken. Die kregen slecht nieuws. Er zou geen tweede seizoen komen van het programma.

'De Generatieshow', waar ook geen tweede seizoen van besteld werd, werd wel verkocht aan China. Ook daar werd het programma een succes. 'Ella' was dan weer een minder succes en Dag Allemaal zorgde voor nog meer frustraties bij de cast. Ook Marijn 'Boma' Devalck was boos. Hij kon er niet bij dat er nog maar eens zomerherhalingen waren van 'FC De Kampioenen'.

Zondag: juni 2011

Stem NU voor de TV-Visie Trofee 2011!


Lees ook:
Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op 15 januari 2018, toen drie huizen instortten na een zware explosie op de Paardenmarkt. De helmcamera's gingen mee in het puin waar de cameraploegen niet verder konden.

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers