En-programma 'De Generatie Show' verkocht aan China

donderdag 12 mei 2011

Begin 2010 produceerde De TV-Makers in opdracht van n (VRT) de succesvolle vrijdagavondshow 'De Generatie Show'. Omwille van een besparingsronde op de VRT kwam er voorlopig geen 2de reeks op televisie, maar het format krijgt nu wel kansen in het buitenland. Het entertainmentprogramma is binnenkort te zien in China. Nog zes andere landen, waaronder de VS en het Midden-Oosten, namen inmiddels een optie op het format.

Het is opmerkelijk dat China een format aankoopt. Het is tevens het eerste Belgische format dat in China geproduceerd zal worden.


Het toonaangevend entertainment mediabedrijf Idea Asia Media heeft dit voorjaar de piloot van 'The Generation Show' geproduceerd, in opdracht van de nationale omroep Shenzhen Television. De zender bestelt nu 12 afleveringen en de show zal worden opgenomen in de studio's van Shenzhen Media Group. Shenzhen Television is een van de grootste en meest toonaangevende tv- en radiobedrijven in China, met een bereik bij het tv-publiek van meer dan 400 miljoen in heel China en Hong Kong.

TV-producent De TV-Makers werkt voor de distributie van dit format samen met DRG, een Brits bedrijf gespecialiseerd in de distributie van formats.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers