Het jaaroverzicht van TV-Visie: juni 2011

zondag 25 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag duiken we de zomer in: juni 2011.

Het grote nieuws kwam uit de voetbalwereld. Belgacom verloor het voetbalcontract aan concurrent Telenet. Frustratie bij Belgacom en enkele supporters, gejuich aan de Medialaan en bij Telenet uiteraard. Nog meer wissels in medialand. Stylist Jani Kazaltzis verhuisde naar VIJFtv en dat nadat zijn collega Lien Degol de SBS-zenders verliet om aan de slag te gaan bij Vitaya en vtm. Bij Canvas trok Dirk Abrams de deur definitief dicht om aan de slag te gaan bij productiehuis deMENSEN. En op het einde van de maand vertrok er nog meer volk van op de Reyerslaan. Tom Conincx besliste om het voetbalcontract te volgen naar vtm.

Nog meer definitief afscheid wanneer Katja Retsin begin juni al afscheid nam van 'De Rode Loper'. Zij vloog meteen naar meer exotischere oorden voor de opnames van haar eerste vtm-opdracht 'The Bachelor'. Op 24 juni rolde Evy Gruyaert 'De Rode Loper' definitief op. De Vlaamse kijker moest ook afscheid nemen van de borstvergrotingen op tv. Jeff Hoeyberghs noemde het 'een achterlijke beslissing'. Maar de grootste tegenslag kwam toch voor de familie Pfaff. Vtm besliste om de stekker uit hun realitysoap te trekken.


Er werden ook een pak nieuwe plannen gelanceerd. Zo lekte er vroegtijdig uit dat de 2BE werkt aan een eigen versie van het populaire 'Oh Oh Cherso'. Annemie Struyf liet weten dat ze werkte aan een tweede seizoen van 'In Godsnaam' en Nathalie Meskens kreeg de hoofdrol in de nieuwe vtm-serie 'Danni Lowinski'. Ook Jeroen Meus bewees zich opnieuw als bezige bij. Hij werkte voor Canvas aan 'De Patat'. De fans van 'Thuis' fronsten de wenkbrauwen met de aankondiging van de komst van een nieuwe 'Franky'.

Andere straffe toeren kwamen uit radioland. Sven Ornelis wandelde van zijn thuis naar Q-music. Niet omdat het crisis was, maar om zijn nieuwe gezondheidskuur in de praktijk om te zetten voor zijn luisteraars. Aan zee werd de strijd tussen de 'commerciële' radiozenders MNM en Q-Music voorbereid. Hun collega's van Studio Brussel schreven ondertussen reclamegeschiedenis met de campagne voor 'Music for Life'.

Bij de regionale zenders weerklonk er een noodkreet. Zij vreesden voor hun voortbestaan nadat Telenet aankondigde dratisch te snoeien in de toegekende auteursrechten. Iets wat later in het najaar overigens terecht bleek. Bijna iedere regionale zender voerde ondertussen herstructureringen door. De private zenders waren dan weer niet te spreken over de plannen van mediaminister Ingrid Lieten. Programmadirecteur Jan Segers van vtm kreeg 'kop noch staart' aan het plan voor een 3de VRT-zender. Wordt vervolgd in juli!


Lees ook:
Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'Rhapsody in Blue', 'Porgy and Bess' 'Summertime'... de muziek van George Gershwin maakt al 80 jaar lang deel uit ons collectieve geheugen. En sinds 2015 is de komische musical gebaseerd op 'An American in Paris' al door vier verschillende gezelschappen overal ter wereld opgevoerd. Gershwin is meer dan ooit het middelpunt van de muzikale wereld, hij is het symbool van een succesvol 'Made in the US'-verhaal. George Gershwin, of de 'uitvinder' van een aantrekkelijke, open, moderne en innovatieve Amerikaanse cultuur.

'Gershwin, Le Classique Américain', om 23.25 uur op Canvas.

Dossiers