Supporters boos om nieuw voetbalcontract

zondag 12 juni 2011

Vrijdag al meteen na de toekenning van de nieuwe uitzendrechten van het Belgische voetbal was gemor te horen aan supporterskant. Dat is nu, twee dagen later, nog niet minder. Vooral nu consumentenorganisatie Test-aankoop berekende dat voetbal kijken de gemiddelde consument zo'n 75 euro zal kosten. Wie al het voetbal wil zien, heeft namelijk twee decoders nodig. Entje van Telenet n een van Belgacom.

Het voetbalcontract is nu eigenlijk verdeeld tussen Belgacom en Telenet. Elk weekend zendt Telenet drie topmatchen uit en Belgacom brengt de drie andere. Er is nog geen sprake van enige toenadering of samenwerking tussen beide telecomoperatoren. Volgens Test-aankoop is het meest aannemelijke scenario dus dat wie het voetbal wil zien, twee decoders in huis zal moeten halen. En dat wordt ene dure zaak. Gemiddeld zou de voetbalfan nu zo'n 75 euro moeten ophoesten.

Wie digitale televisie via Telenet neemt heeft ook nog het gewone kabelabonnement nodig. Da's zo'n kleine 14 euro. Tel daar de huur van de digicorder bij én het abonnement op PRIME SPORT en je zit aan 37 euro. Voor Belgacom tel je maandelijks ongeveer 38 euro neer, inclusief een abonnement op het voetbalpakket.

Slotsom volgens Belgacom is dus dat de consument de dupe is van het winstbejag van de Profliga. En die trouwe supporters zijn behoorlijk boos over de situatie nu. Zo zijn er cafébazen die een vol huis trekken als er voetbal op tv is. Zij worden nu gedwongen om een tweede decoder in huis te halen. Velen zien dat alvast niet zitten.

Ook de politiek mengt zich al in het dossier en vindt dat het dossier met decoders moet worden aangepast. 'Ik begrijp de reactie van de supporters meer dan ooit. Ik ga dan ook aan Lieten (Minister van media Ingrid Lieten, nvdr) vragen of dat systeem niet aangepast kan worden zodat we kunnen komen tot één decoder', zo zegt mediaspecialist van de CD&V Carl Decaluwé.


Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Peter Quaghebuer (vtm): 'Voetbal is terug thuis!' (filmpje!)

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
voetbalcontract

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt En terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Lon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen caf 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich herosch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op En.

Dossiers