Telenet en vtm halen voetbalcontract binnen

vrijdag 10 juni 2011

De strijd om de uitzendrechten van het Belgische voetval is beslecht. Telenet heeft het felbegeerde voetbalcontract kunnen afsnoepen van zijn concurrent Belgacom. Het Mechelse mediabedrijf betaalt hiervoor 55,2 miljoen euro per seizoen, een recordbedrag in het Belgisch voetbal.

Telenet heeft in partnership met VOO, RTBF en VMMa geboden. Voor productie van de televisieuitzendingen zal Telenet beroep doen op Studio A.  'Onze klanten hebben ons herhaaldelijk aangegeven dat zij het toch erg op prijs zouden stellen als ook Telenet het Belgisch voetbal zou kunnen uitzenden', beklemtoont Duco Sickinghe, CEO van Telenet, in een persbericht.


De VMMa mag hierdoor vanaf volgend seizoen de samenvattingen uitzenden. Topman Peter Quaghebeur liet vanmiddag al weten dat de samenvattingen op vtm een plaats in het programmaschema krijgen. Hoeveel de VMMa hiervoor betaald heeft, is niet bekend.

Telenet heeft in totaal vijf loten gekocht. Alleen het derde lot blijft in handen van Belgacom. In de praktijk betekent dit dat Telenet via PRIME Sport elke speeldag drie topwedtrijden live op het scherm brengt en dat de vijf andere wedstrijden gebracht zullen worden door Belgacom.

Voor Belgacom is dit een opdoffer van formaat. De telecomreus had de rechten de voorbije jaren in zijn bezit en kon hiermee zijn digitale televisie lanceren in Vlaanderen.  Een andere verliezer zijn de voetbalfans die momenteel klant zijn bij BelgacomTV. Zij zullen een digibox van Telenet in huis moeten halen om het Belgisch voetbal te kunnen volgen.

Via een persbericht laat Belgacom weten verrast te zijn door de beslissing van de Profleague. Belgacom kondigt aan zijn abonnementsformule heel binnenkort aan te passen aan de nieuwe situatie.

Grote winnaar is natuurlijk de Proleague. De eersteklasclubs halen in totaal 166 miljoen euro binnen. Belgacom betaalde voor het huidige contact 'slechts' 44,7 miljoen euro. Dit betekent dat de voetbalclubs jaarlijks meer dan 10 miljoen euro extra ontvangen.

In een eerste reactie is de VMMa zeer tevreden over de beslissing van de Proleague. Zoals gezegd krijgen de samenvattingen een plaats op vtm, terwijl de rechtstreeks machten van de Champions League bij 2BE blijven. Voor vtm is het binnenhalen van de samenvattingen een grote investering. De zender zal zijn sportredactie opnieuw moeten versterken.

Bron: Deredactie/Destandaard.be


Lees ook:
Telenet-topman: 'Voetbalcontract op vraag van onze klanten'
Belgacom betreurt verlies uitzendrechten Belgisch voetbal
VMMa tevreden met toekenning voetbalcontract
Bieding voor voetbalcontract bijna afgelopen
Strijd om voetbalcontract definitief afgetrapt

DOSSIER: Voetbalcontract 2011-2014 naar Telenet

volledig dossier
vtm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers