Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011

dinsdag 20 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag: januari 2011!

In januari babbelde iedereen maar over één ding: 'Basta'. De jongens van de Neveneffecten lieten het nodige stof opwaaien met hun hilarische Mobistar-sketch. Maar het waren toch vooral de belspellen die voor een heuse mediastorm zorgden. De jongens lieten een collega infiltreren als belspelpresentator. Vtm laakte deze praktijken, maar moest uiteindelijk toch toegeven en schrapte al zijn belspellen. Bij RTL-TVI gingen ze echter onverminderd verder.

Maar ook bij de VRT zelf ontstond er in januari wat ophef. Wie herinnert er zich de spectaculaire reportage nog van Robin Ramaekers? Hij werd stante pede op non-actief gezet. De VRT heeft zich uiteindelijk verontschuldigd. Beter nieuws kwam er uit het huis van Q-Music, waar 'Showtime'-presentator Wim Oosterlinck programmadirecteur werd.

Bij GunkTV moesten ze dan weer afscheid nemen van hun directeur. Een heuse leegloop was het gevolg. Een zendersluiting was nakend.

Ondertussen bij Woestijnvis. Terwijl het populaire productiehuis een nieuw contract afsloot met de VRT, besloot het stiekem ook een bod te doen op VT4 en VIJFtv. Volgens de VRT zou dit geen enkele invloed hebben op de onderlinge relaties. Ondertussen weten we wel beter. Woestijnvis was trouwens niet de enige die een bod deed op de zenders.

Bij vtm werkten ze ondertussen naarstig aan een nieuw decor, bij VT4 had Stephanie goed nieuws en ook Steph Goossens kreeg weer werk. Kortom, een januarimaand om nooit meer te vergeten.


DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

De liefde is niet altijd makkelijk, dat merkt een groep jonge mensen. Zo moet Gigi nog veel leren over het 'nieuwe' daten en kan Anna niet kiezen tussen een getrouwde man en een aardige, maar saaie jongen. Beth en Neil hebben al jaren een relatie, maar Neil weigert met haar te trouwen. Janine heeft zo haar eigen problemen, zij vraagt zich af of haar man wel trouw is.

'H's Just Not That Into You', film uit 2009 met oa. Jennifer Aniston, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers