Vtm klaagt 'Basta'-praktijken aan en reageert: 'Altijd wettelijk kader gevolgd'

dinsdag 18 januari 2011

Belspellen zijn kansspelen die gereglementeerd zijn door de overheid. De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) ziet erop toe dat de belspelorganisator nauwgezet de regelgeving volgt. De belspellen die op de VMMa-kanalen worden uitgezonden, zijn vergund, worden gecontroleerd door een deurwaarder en staan onder toezicht van de kansspelcommissie.

De VMMa wijst erop dat de belspelorganisator nog nooit beboet is voor fouten tegen de regelgeving. De VMMa zal, naar aanleiding van de reportage van 'Basta', onderzoeken of er door de belspelorganisator toch fouten zijn gemaakt. Indien fouten werden gemaakt, zullen die rechtgezet worden. Het is en blijft de bedoeling om de wetgeving, ook de nieuwe reglementering die op komst is, te volgen.


De VMMa klaagt wel aan dat 'Basta' een zeer eenzijdige, gemonteerde voorstelling geeft van de feiten. Men gooit een heel aantal zaken op één hoop en rukt zaken uit de context. Zo worden er beelden van andere zenders getoond, wordt er foutief geponeerd dat minderjarigen kunnen deelnemen en wordt er geknipt en geplakt in vragen en antwoorden.

Persbericht vtm.

 

Ontdek de aartsmoeilijke telsleutel trouwens via deze link (bron: VRT).

Hoeveel kijkers zagen de 'Basta' van deze week? Lees het in onze kijkcijferanalyse.


Lees ook:
'Basta' goes undercover: ten strijde tegen de belspelletjes (filmpje!)
Persbericht vtm

DOSSIER: Belspellen verdwijnen van Vlaams tv-scherm

volledig dossier
basta

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers