Vtm klaagt 'Basta'-praktijken aan en reageert: 'Altijd wettelijk kader gevolgd'

dinsdag 18 januari 2011

Belspellen zijn kansspelen die gereglementeerd zijn door de overheid. De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) ziet erop toe dat de belspelorganisator nauwgezet de regelgeving volgt. De belspellen die op de VMMa-kanalen worden uitgezonden, zijn vergund, worden gecontroleerd door een deurwaarder en staan onder toezicht van de kansspelcommissie.

De VMMa wijst erop dat de belspelorganisator nog nooit beboet is voor fouten tegen de regelgeving. De VMMa zal, naar aanleiding van de reportage van 'Basta', onderzoeken of er door de belspelorganisator toch fouten zijn gemaakt. Indien fouten werden gemaakt, zullen die rechtgezet worden. Het is en blijft de bedoeling om de wetgeving, ook de nieuwe reglementering die op komst is, te volgen.


De VMMa klaagt wel aan dat 'Basta' een zeer eenzijdige, gemonteerde voorstelling geeft van de feiten. Men gooit een heel aantal zaken op één hoop en rukt zaken uit de context. Zo worden er beelden van andere zenders getoond, wordt er foutief geponeerd dat minderjarigen kunnen deelnemen en wordt er geknipt en geplakt in vragen en antwoorden.

Persbericht vtm.

 

Ontdek de aartsmoeilijke telsleutel trouwens via deze link (bron: VRT).

Hoeveel kijkers zagen de 'Basta' van deze week? Lees het in onze kijkcijferanalyse.


Lees ook:
'Basta' goes undercover: ten strijde tegen de belspelletjes (filmpje!)
Persbericht vtm

DOSSIER: Belspellen verdwijnen van Vlaams tv-scherm

volledig dossier
basta

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

'Brasserie Romantiek' is een gerenommeerd restaurant in het Antwerpse. Het wordt met succes gerund door uitbaatster Pascaline en kok Angelo. Vanavond is het Valentijn, een van de drukste avonden van het jaar. Angelo zorgt voor een gepast liefdesmenu en Pascaline heeft de tafels tiptop gedekt. Maar dan staat ineens Pascalines oude vlam Frank op de stoep. Voordat ze van haar verrassing bekomen is, komen de andere gasten aan. De vlotte autoverkoper Paul kijkt uit naar een zwoele avond met zijn vrouw Roos, maar zij lijkt met haar gedachten elders te zijn. De onzekere Walter kan zijn geluk niet op met zijn blind date Sylvia, maar waarover moet hij praten? En waarom is de in het zwart geklede Mia alleen komen opdagen? Tot overmaat van ramp is de nonchalante garçon Lesley weer eens te laat. De gerechten volgen elkaar op, maar in de keuken stijgt de spanning wanneer Pascaline, door Franks onverwachte komst, haar gebruikelijke controle over zichzelf verliest. En ook in de zaal worden maskers afgezet...

'Brasserie Romantiek', om 21.30 uur op VTM.

Dossiers