Financieel drama voor Claudio en GaŽlle? Sluiting dreigt!

woensdag 17 februari 2010

Het is erop of eronder voor Claudio en GaŽlle, de winnaars van het populaire vtm-programma 'Mijn Restaurant!'. De stad Kortrijk, eigenaar van het pand waar Dell'Anno gevestigd is, zal mogelijk een gerechterlijke procedure starten tegen het koppel. Daarnaast zijn er opnieuw personeelsproblemen.

Na afloop van 'Mijn Restaurant!' sloot het koppel via de bvba Clausix een erfpachtovereenkomst van 27 jaar af met de stad Kortrijk. Hierdoor kregen ze enige zekerheid dat ze minstens voor die periode gebruik konden maken van de oude dekenij. Maar blijkbaar komen Claudio en Gaëlle hun financiële verplichtingen niet na.


Volgens de stad had het koppel tegen 1 januari een bankwaarborg van 100.000 euro moeten betalen. Daarnaast is ook de erfpachtvergoeding voor dit jaar, een bedrag van 30.000 euro nog steeds niet betaald. Nochtans was de afspraak dat dit voor 1 februari in orde zou zijn.

Er hang dus zeer donkere wolken boven Dell'Anno. Als er niet snel een oplossing komt, dan vraagt de stad om het contract te verbreken. Hierdoor zal Dell'Anno onmiddellijk de deuren moeten sluiten.

Ook het personeelsverloop blijft een probleem. Dieter Declercq, de campagneleider tijdens de finaleweken, heeft het restaurant verlaten. Na afloop van de finale kon hij aan de slag in Dell'Anno, maar ook daar is nu een einde aan gekomen.

Bron: Het Nieuwsblad

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Geen nieuw restaurant voor Chris en Wendy uit 'Mijn Restaurant!'
Claudio en GaŽlle uit elkaar? Claudio ontkent geruchten!
Ontdek hier de koppels en panden van 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers