Financieel drama voor Claudio en GaŽlle? Sluiting dreigt!

woensdag 17 februari 2010

Het is erop of eronder voor Claudio en GaŽlle, de winnaars van het populaire vtm-programma 'Mijn Restaurant!'. De stad Kortrijk, eigenaar van het pand waar Dell'Anno gevestigd is, zal mogelijk een gerechterlijke procedure starten tegen het koppel. Daarnaast zijn er opnieuw personeelsproblemen.

Na afloop van 'Mijn Restaurant!' sloot het koppel via de bvba Clausix een erfpachtovereenkomst van 27 jaar af met de stad Kortrijk. Hierdoor kregen ze enige zekerheid dat ze minstens voor die periode gebruik konden maken van de oude dekenij. Maar blijkbaar komen Claudio en Gaëlle hun financiële verplichtingen niet na.


Volgens de stad had het koppel tegen 1 januari een bankwaarborg van 100.000 euro moeten betalen. Daarnaast is ook de erfpachtvergoeding voor dit jaar, een bedrag van 30.000 euro nog steeds niet betaald. Nochtans was de afspraak dat dit voor 1 februari in orde zou zijn.

Er hang dus zeer donkere wolken boven Dell'Anno. Als er niet snel een oplossing komt, dan vraagt de stad om het contract te verbreken. Hierdoor zal Dell'Anno onmiddellijk de deuren moeten sluiten.

Ook het personeelsverloop blijft een probleem. Dieter Declercq, de campagneleider tijdens de finaleweken, heeft het restaurant verlaten. Na afloop van de finale kon hij aan de slag in Dell'Anno, maar ook daar is nu een einde aan gekomen.

Bron: Het Nieuwsblad

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Geen nieuw restaurant voor Chris en Wendy uit 'Mijn Restaurant!'
Claudio en GaŽlle uit elkaar? Claudio ontkent geruchten!
Ontdek hier de koppels en panden van 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eťn.

Dossiers