Films op dag van DVD-release ook bij Telenet

maandag 27 augustus 2007

Niet alleen Belgacom, maar ook Telenet zal vanaf woensdag films via video-op-aanvraag aanbieden op dag van hun DVD-release. Dat maakte het telecombedrijf maandag bekend. Telenet sloot een overeenkomst met filmstudio Warner Bros. die toelaat om enkele nieuwe films op de dag van de DVD-release aan te bieden.

E


erder deed Belgacom hetzelfde. Een uniek project, want tot nog toe hielden de filmstudio's steeds vast aan een strikte kalender, waarbij het verschil tussen de DVD-release en de release op digitale televisie soms enkele maanden bedroeg. Nu brengt Warner Bros. daar dus als eerste verandering in. Telenet en Belgacom kunnen vanaf nu bepaalde films aanbieden op de dag dat die in de winkel ligt, slechts vier à vijf maanden na de bioscooprelease.

Woensdag start het unieke project met de film '300'. Later volgen andere toppers als Harry Potter 5 en Ocean's 13. Bij Telenet zullen de films 4,95 euro voor een huurperiode van 24 uur kosten, bij Belgacom is de prijs nog onbekend.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers