Films op dag van DVD-release ook bij Telenet

maandag 27 augustus 2007

Niet alleen Belgacom, maar ook Telenet zal vanaf woensdag films via video-op-aanvraag aanbieden op dag van hun DVD-release. Dat maakte het telecombedrijf maandag bekend. Telenet sloot een overeenkomst met filmstudio Warner Bros. die toelaat om enkele nieuwe films op de dag van de DVD-release aan te bieden.

E


erder deed Belgacom hetzelfde. Een uniek project, want tot nog toe hielden de filmstudio's steeds vast aan een strikte kalender, waarbij het verschil tussen de DVD-release en de release op digitale televisie soms enkele maanden bedroeg. Nu brengt Warner Bros. daar dus als eerste verandering in. Telenet en Belgacom kunnen vanaf nu bepaalde films aanbieden op de dag dat die in de winkel ligt, slechts vier vijf maanden na de bioscooprelease.

Woensdag start het unieke project met de film '300'. Later volgen andere toppers als Harry Potter 5 en Ocean's 13. Bij Telenet zullen de films 4,95 euro voor een huurperiode van 24 uur kosten, bij Belgacom is de prijs nog onbekend.

Bron: De Standaard

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers