EXQI-topman Fehervari: 'Oorlogstaal ligt niet in onze aard'

vrijdag 19 februari 2010

Maandag 22 februari neemt EXQI Plus zijn langverwachte start. De zender wil stap voor stap verder bouwen aan zijn toekomst in het Vlaamse medialandschap. EXQI-topman Gabriel -Fe- Fehervari blikt terug naar de voorbije (woelige maanden), maar wil vooral naar de toekomst kijken.

Gabriel -Fe- Fehervari, CEO van EXQI nv verwoordt de start van EXQI Plus als volgt:


'Midden augustus 2009 kreeg EXQI Plus de toelating van Telenet om analoog op de kabel verdeeld te worden.  Sindsdien is er hard gewerkt om EXQI Plus rond te krijgen, met een ploeg van zo’n 50 vaste medewerkers en nog eens evenveel freelancers uit de mediasector.
 
Dat een ernstige zender niet op een maand tijd kan worden opgestart, weet iedereen. Beweringen alsof de zender daardoor al herhaaldelijk werd uitgesteld zijn onterecht. Een gewetensvolle ondernemer zoekt naar tactisch het beste moment en start maar als hij er klaar voor is. Dat is 22 februari geworden, na de carnavalsvakantie en in de laatste dagen van de Olympische Winterspelen die op EXQI Sport worden uitgezonden.

De economische situatie is zeker niet de meest gunstige, maar het is vooral het gebrek aan solidariteit van de collega’s uit de mediawereld zelf en het opjagen van onze eigen mensen waardoor we bijkomende horden moesten nemen.

We hebben bewust niet gereageerd op al de negatieve berichtgevingen, omdat reageren niet strookt met onze hoofdwaarde: op een positieve manier ondernemen en in ons geval positieve tv brengen. Oorlogstaal ligt niet in onze aard en wie ons kent, weet dat Alfacam en EXQI net voor het tegenovergestelde staan. Het is niet onze bedoeling om bestaande mediagroepen of tv-zenders de loef af te steken. EXQI wordt een mediaproject dat met geen bestaande mediavorm kan worden vergeleken: geen print, geen traditionele tv-zender, … . Dat we willen samenwerken en de hand reiken, hebben we al dikwijls herhaald en brengen we ook in de praktijk. Bijvoorbeeld met de VRT m.b.t. de sublicentie van de Olympische Winterspelen in Vancouver.

Het project EXQI uitbouwen zal jaren in beslag nemen. EXQI Culture bestaat inmiddels al 3,5 jaar, EXQI Sport twee jaar en EXQI FM bijna een jaar. Duurzaamheid en langetermijndenken vormen een tweede belangrijke waarde van EXQI.

Bovendien is het een uniek en innovatief project zodat veel beslissingen moeten herzien en aangepast worden. Noem het misschien een zottenkot, maar wel eentje waarvoor we niet beschaamd zijn en waar we fouten durven toegeven en beslissingen durven bijstellen.

We hebben lang gewikt en gewogen om voor EXQI Plus in Vlaanderen de exacte positionering vast te leggen. Net om niet voor de voeten van bestaande zenders te lopen. EXQI Plus beschouwen we als een portaalzender, bij wijze van spreken een ontvangstruimte waar je een bepaald aanbod kan vinden, maar van waaruit je verder naar de andere themazenders kan.

We hebben gekozen om te beginnen met een progressieve programmatie. Dat wil zeggen dat we starten met een vast informatieblok van een uur en dat we wekelijks  verrijken met kwalitatieve docureeksen van eigen bodem en met  muziek, sport en ontspanningsprogramma’s.'

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Joanna doet haar uiterste best om haar relatie met Alan Statham geheim te houden. Caroline heeft minder geluk wanneer iemand haar samen met Guy ziet toekomen. Guy is in de wolken met de geruchten die de ronde doen en dikt ze met plezier wat aan. Maar dat laat Caroline niet zomaar gebeuren... Ondertussen gaat Martin op zoek naar zijn vermiste sojayoghurt en leert Statham stijlvol door de gangen flaneren.

'Green Wing', om 23.35 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:30
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 23:55
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 21:50
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:45
  Qmusic
  05:50
  Thomas de Trein
 • 02:00
  Geen uitzending
  07:15
  Masterchef Australia
 • 01:10
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:55
  Geen Uitzending
  13:05
  Xena, The Warrior Princess
 • 20:00
  TV krant VTMKIDS
  05:30
  Brandweerman Sam
 • 00:30
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 02:20
  Geen uitzending
  08:50
  DIY (Do It Yourself)
 • 00:20
  Geen uitzending
  08:20
  Charmed
 • 02:45
  C.S.I.: Crime Scene Investigation
  03:25
  Zenderonderbreking
 • 02:25
  Feest van eigen bodem
  02:50
  Toasted!
 • 21:00
  Herhalingslus
  19:00
  Trends Gazellen 2021
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 02:34
  Badkamer opbouwen 1
  02:55
  Spanplafonds
 • 02:30
  De Koepelzaal
  03:00
  Het Gesprek - Wouter Beke
 • 02:15
  EenVandaag
  02:50
  NOS Journaal
 • 02:25
  Nieuwsuur
  06:10
  Tijd voor MAX
 • 01:57
  TekstTV
  06:30
  Pingu in de stad