EXQI schrapt in aanbod tweedeklassevoetbal

donderdag 19 augustus 2010

EXQI blijft zijn programmatie verder afbouwen. De zender schrapt het voetbalmagazine op maandag en zal voortaan nog één wedstrijd per speeldag in de Belgische tweede klasse op het scherm brengen. De Nationale Liga is niet akkoord en beraadt zich over de verdere samenwerking.

Twee jaar geleden sloot EXQI een contract met de Nationale Liga om het tweedeklassevoetbal uitgebreid op het scherm te brengen. In ruil voor de uitzendrechten werd die tweede klasse omgedoopt tot de EXQI League. De Nationale Liga kreeg hiervoor geen extra inkomsten, maar hoopte op extra aandacht waardoor er dan ook meer inkomsten uit bijvoorbeeld sponsoring zouden komen.

Maar met de afbouw van het aanbod blijkt EXQI nu ook te besparen op zijn sportuitzendingen. Chef sport Stefan Van Loock bevestigt de plannen: 'Het was gewoon onhoudbaar om cameraploegen naar alle wedstrijden te blijven sturen'. Hierdoor wordt het wekelijks magazine met alle samenvattingen geschrapt en wordt er dus nog maar één wedstrijd per speeldag behouden. Bovendien wordt die voortaan ook met minder camera's in beeld gebracht.

Bij de Nationale Liga zijn ze uiteraard niet tevreden met deze besparingen. Samen met de clubs zal bekeken worden of een verder samenwerking met EXQI nog wel zin heeft.

Bron: De MorgenLees ook:
EXQI Plus is terminaal ziek

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

De jaren 70. Een groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich op het territorium van de mythische aap Kong bevinden.

'Kong: Skull Island', om 20.30 uur op VIER.

Dossiers