EXQI brengt vanaf dit weekend 3D in de woonkamer

vrijdag 23 april 2010

De roeping van EXQI is misschien niet om de meeste programma's te brengen, maar EXQI wil graag innoverend zijn en de beste technische kwaliteit verschaffen aan de kijker. EXQI is daarom al maanden actief bezig met de ontwikkeling van 3D en heeft al een groot aantal muziekprogramma's opgenomen, in afwachting van de beschikbaarheid van 3D-schermen en van 3D-verdeling door de distributeurs.

Telenet heeft deze week haar 3D-demokanaal 333 gestart waarop regelmatig liveprogramma’s in 3D beschikbaar zullen zijn. Hiervoor heb je een 3D-bril en een 3D-scherm nodig. Deze zijn sinds deze week beschikbaar in de winkels. Alle Telenetklanten met een HD Digicorder en 3D-tv kunnen afstemmen op demokanaal 333 en genieten van televisie van de toekomst.


EXQI start dit weekend met een sterk 3D-televisieaanbod:

- Het Gents Boksgala staat als eerst op het programma. Op zaterdag 24 april kan je deze competitie vanaf 12u in 3D bekijken via demokanaal 333. Deze wordt op vrijdag 23 april vanaf 21u30 gespeeld en is live te zien op EXQI Plus en EXQI Sport.

- Op zaterdag 24 april kan je de tennispower van onze Belgische tennismeisjes bewonderen tijdens de Fed Cup. Op zaterdag kan je deze spannende matchen vanaf 13u30 live in 3D volgen. Op EXQI Plus zijn de matchen live in 2D te zien.

- Om 19u dansen en shaken Leki & The Sweet Mints in Studio 3D. Op EXQI Plus loopt dit gelijktijdig in 2D. Deze aflevering wordt op zondag 25 april om 22u herhaald op 333 in 3D en op EXQI Plus in 2D.

- De absolute topper van de EXQI League, Lierse SK – RS Waasland wordt op zondag 25 april vanaf 14u55 live op EXQI Sport uitgezonden in 2D en op het kanaal 333 in 3D. Deze match waarin Lierse SK kampioen van de EXQI League kan worden, is in België meteen de eerste voetbalwedstrijd die live wordt uitgezonden in 3D.

Doordat EXQI niet de toestemming kreeg om het voorziene aantal 3D-camera’s te plaatsen, zal een beperkte demonstratie van 3D-tennis te zien zijn tijdens de Fed Cup.

EXQI zal wekelijks een 3D-aanbod brengen van sport en muziek. De meeste programma’s zullen ook nog later in 3D “on demand” beschikbaar blijven.

Op het digitale demokanaal 333 loopt overigens vanaf dit weekend ook een 3D-testprogramma dat bestaat uit korte fragmenten van allerlei 3D-programma’s en een korte informatieve spot die toelichting geeft over 3D. Dit laatste kan ook bekeken worden door gebruikers die niet beschikken over een 3D-toestel.

Indien je afstemt op 333 zonder een 3D-toestel zal je overigens de beelden “naast elkaar” zien, je krijgt eigenlijk twee halve beelden te zien.

Als je er ten volle van wil genieten is er maar één manier: zo snel mogelijk naar de winkel gaan om een 3D-tv met bijhorend brilletje te kopen. 

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Sporza logo

Karl Vannieuwkerke herbeleeft met Peter Vandenbempt en Gert Verheyen legendarische wedstrijden uit de rijke geschiedenis van het EK en het WK voetbal. Gert kiest voor BelgiŽ - BraziliŽ in de 2de ronde van het WK 2002. De match waarin het kleine BelgiŽ het grote BraziliŽ bijna uitschakelde, de match waardoor voetbalminnend BelgiŽ nog altijd de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast vervloekt. Het commentaar is van Frank Raes. Peter keert terug naar de kwartfinale op het EK 2004 tussen Portugal en Engeland. Portugal - in eigen land - gaat op zoek naar het opperste voetbalgeluk. Met commentaar van Filip Joos.

'Sporza Retro', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers