'Eurosong 2006': 2de voorronde: een verslag!

zondag 15 januari 2006

De tweede voorronde van Eurosong bracht een grotere variatie dan de eerste uitzending. Van een singer-songwriter zoals Tommy , via één van Vlaanderens beste live-stemmen Barbara Dex tot de cabaretière die promotie zocht voor haar theatertour.


id=RTEContent>Casa Creola
Een enthousiast gebracht nummer, dat misschien wel een grotere ambitie mag koesteren dan de zeedijk in Blankenberge. Jammer genoeg was hierbij de commentaar van jurylid André een beetje op voorhand al te lezen was in de dagbladpers. Een beetje voorspelbaar.
Kortom: een enthousiast nummer dat veel beter verdient dan de jurycommentaren.
 
Afi
De Vlaamse Anastacia is born. Alleen mag deze Vlaamse Anastacia zich nog meer als de echte Afi profileren. Een beetje het hoge Tina Turner-gehalte werd gemist. Dat spreidde Afi meer ten toon in 'Star Academy'.
 
Tommy
De Bruggeling Tommy waagt zich aan een heel gevaarlijk genre. Het singer-songwriter is er vaak op of onder. Tommy slaagde toch wel met de nodige brio voor zijn stijloefeningen. Of hij de halvefinale van Eurosong zal halen, valt maar af te wachten. Maar 'Humo's Rockrally' zal aan Tommy binnenkort wel een uitstekende talentvolle kandidaat hebben.
 
Barbara Dex
Onbegrijpelijk dat dit nummer de eerste reserve was voor heel Eurosong 2006. Met deze stijl van muziek krijg je een uniek genre, dat sowieso zal opvallen op een festival als het Eurovisiesongfestival. Welk land durft het immers aan om Country te sturen? Niet veel. Steengoed gezongen en het kwam verrassend over.
 
Beatoxic
Veel belovend, maar tijdens 'Eurosong' een beetje te weinig gegeven. Beat-boxen zou revolutionair zijn op het Eurovisiesongfestival. Helaas viel het nummer van deze groep een beetje door de mand. Graag meer, maar met een beter nummer.
 
Els De Schepper
De ideale promotie voor haar theatershow. Maar toch deed Els het beter dan verwacht. Els, die vooraf al haar Eurosongdeelname met een korreltje zout nam, overtuigde wel. Alleen moest ze wel opletten voor de intro. Mevrouw de Voorzitter hoorde immers er de intro van de Meredith Brooks-klassieker Bitch in.
 
Roxane
Tweede keer goeie keer. Een opnieuw sensueel getint nummer van deze bloedmooie zangeres, die internationale modelallures heeft. Alleen moet Roxane opletten dat ze niet te hard in het vakje wordt geduwd als 'sensuele' 'elektro-pop' diva. Op lange termijn kan dit tegen haar werken in de uitbouw van haar carrière. Maar toch een verdiende halvefinalist in spé. Een columnist van een bevriende site haalde immers aan: "Sex sells". Dat past helemaal bij deze act.
 
Punten vakjury
Beatoxic 1
Casa Creola 2
Tommy 3
Els De Schepper 4
Barbara Dex 5
Afi 7
Roxane 9

DOSSIER: Eurosong 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

‘Dancing Dimi: Game On!’

Dimitri Van den Bergh is de grootste dartsbelofte van ons land. Tot een gescheurde kruisband roet in het eten strooit. Te midden van een overvolle dartsagenda gaat 'Dancing Dimi' onder het mes. Geraakt hij tijdig gerevalideerd om 24 dagen na zijn operatie terug op het hoogste niveau van de UK Open te staan?

'Dancing Dimi: Game On', om 20.15 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids