Digitale WK-gids nu bij Telenet Digital TV

donderdag 8 juni 2006

Donderdag lanceerde VT4 en KANAALTWEE in samenwerking met Telenet een nieuwe toepassing voor digitale televisie : de WK2006 Gids. Dat is de eerste grootschalige digitexttoepassing in België en werd ontwikkeld naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.

D


igitext is de opvolger van de analoge teletekst en biedt de gebruiker een veel rijker aanbod. Met één druk op de knop van hun afstandsbediening kunnen abonnees van Telenet Digital TV voortaan – exclusief – grasduinen in meer dan 1.000 pagina's met extra informatie over het voetbalfeest in Duitsland en mee spelen in de zoektocht naar "de Nieuwe Keizer".

Nieuwe WK-toepassing
De nieuwe WK-toepassing bestaat uit twee grote delen : enerzijds kan de kijker heel veel extra WK-nieuws opvragen (over de sterren op en rond de grasmat, wedstrijdverslagen heet van de naald, interessante statistieken, enz…); anderzijds kunnen kijkers van VT4 en KANAALTWEE meestemmen om "de Nieuwe Keizer" te kiezen. Geïnspireerd op Franz Beckenbauer – aka Der Kaiser - kunnen digitale kijkers de beste man van de wedstrijd kiezen. De speler die op het einde van het tornooi de meeste stemmen achter zijn naam gekregen heeft, is de "Nieuwe keizer".

Extra WK-informatie
De raadpleging van de extra WK-informatie en de deelname aan "de Nieuwe Keizer" is gratis. Wie stemt, maakt bovendien kans op leuke prijzen. Informatie opvragen en meestemmen gebeurt met één druk op de knop. Omdat deze toepassing in een digitextformaat zit, moet de kijker de speciale digitextknop op zijn afstandsbediening gebruiken i.p.v. de klassieke rode stemknop voor interactieve spelletjes.

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be/tv

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers