Carl Decaluwé (CD&V) stelt verkoop VRT-gebouw voor

woensdag 19 januari 2011

Volgens CD&V-mediaspecialist Carl Decaluwé zou het niet eens zo gek zijn mocht de VRT haar huidige gebouw verkopen en een nieuwbouw neerpoten. Het huidige omroepcentrum is aan een grondige renovatie toe. In het kader van de lopende besparingsronde en de onderhandelingen voor de nieuwe beheersovereenkomst 2012-2016 stelt Decaluwé dat een verkoop veel geld zou kunnen opbrengen.

Decaluwé lanceerde het idee over de verkoop van het VRT-gebouw woensdag in de Mediacommissie van het Vlaams Parlement. Hij voorspelt dat het gebouw, dat dringend aan een opknapbeurt toe is, aan de rand van Brussel ligt langs één van de belangrijkste invalswegen naar Brussel, wel eens veel geld zou kunnen opbrengen. Ook het milieu-aspect speelt mee in het idee van Carl Decaluwé. 'Het VRT-gebouw is nu de grootste radiator van Brussel, als je de luchtfoto's bekijkt die de isolatie meten. Waarom zou je niet durven zeggen: verkoop die hele site en verhuis naar een efficiënte nieuwbouw op een andere locatie?', aldus Decaluwé in Gazet van Antwerpen.


Om zijn voorstel te motiveren verwijst Decaluwé nog naar de vele voordelen van een nieuwbouw. 'Als je kijkt hoe compact en efficiënt nieuwbouw tegenwoordig kan, vind ik die optie zeker het overwegen waard', zo citeert Gazet van Antwerpen.

Bron: GVA.be


Lees ook:
Sandra De Preter pleit voor versterking maatschappelijke rol VRT

DOSSIER: Nieuwe beheersovereenkomst VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers