Belgacom TV binnenkort in alle kamers

zaterdag 18 maart 2006

Digitale televisie is het nieuwe ding in medialand, maar heeft een groot nadeel: je kan het maar op één tv-toestel bekijken. Maar veel gezinnen hebben meerdere televisietoestellen in huis. Belgacom TV biedt - eindelijk - multi streaming aan. Voorwaarde is wel dat je aangesloten bent op een hoogwaardig VDSL-netwerk.

V


ery high speed Digital Subscriber Line is een opvolger van ADSL en zendt over een korte afstand razendsnel bits en bytes door. Woordvoerder Jan Margot zegt 80% van de VDSL klanten te willen bereiken. Eind 2005 was dit 62%. 

Voor VDSL werkt Belgacom samen met het Amerikaanse Ikanos Communications. Volgens Ikanos maakt VDSL een dowstream van maximaal 60 Megabyte per seconde (Mbps) en een upstream van 30 Mbps mogelijk. 

Wanneer en hoe de multi streaming beschikbaar zal zijn, maakte Belgacom nog niet bekend.
Bron: De Standaard

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers