Belgacom TV : 100.000 klanten tegen eind dit jaar

dinsdag 27 juni 2006

Op 9 mei 2005 zorgde Belgacom voor een verrassing door de uitzendrechten van het voetbal (Jupiler League) in de wacht te slepen. Nauwelijks zes weken later, op 28 juni 2005, volgde een nieuwe krachttoer met de commerciële lancering van Belgacom TV.

D


at is dus precies een jaar geleden. Meteen brak een nieuw tijdperk aan voor televisie, waarin de kijker een actieve rol in het entertainmentaanbod speelt. Nooit tevoren bood televisie zoveel flexibiliteit en keuzemogelijkheden met digitale beeldkwaliteit. Een enorme vooruitgang voor de klant aangezien de markt tevoren slechts het monopolie kende van de kabeldistributeurs. Eind april telde Belgacom al meer dan 50.000 klanten en het aantal groeit gestaag. Bijna 90% van de klanten is zo tevreden dat ze Belgacom TV zouden aanbevelen bij vrienden en familie.

"Belgacom TV betekent voor de kijker niet minder dan een revolutie", vertelt Jean-Charles De Keyser, de verantwoordelijke voor Belgacom TV. "Vandaag kies je zelf naar wat je kijkt en op welk tijdstip, en dat altijd tegen een correcte prijs. Vroeger was de kijker gedwongen zich te schikken naar het uitzendschema van elke zender. Naast een ruimer zenderaanbod dan alle concurrenten biedt Belgacom TV ook films en programma's op aanvraag: de consument kan op de vertrouwde manier tv blijven kijken, maar heeft ook de mogelijkheid uit een ruime catalogus zijn eigen aanbod samen te stellen." Een interactieve tv-gids, een uitgebreid zenderaanbod, eenvoudige navigatie, oudercontrole, programma's en films op aanvraag, voor de Belgacom TV-abonnee is het een dagelijkse gewoonte. Zoals een jaar geleden werd beloofd, blijft Belgacom TV het aanbod uitbreiden om aan de almaar strengere eisen van de markt te beantwoorden.

Het zenderaanbod
Elke maand breidt Belgacom TV zijn aanbod uit met nieuwe zenders in het basisaanbod Classic+ of in de themapakketten:

• Classic+: het basisaanbod, dat bij de start ongeveer 58 zenders had en vandaag een zeventigtal zenders rijk is. De prijs (9,95 euro) bleef echter dezelfde en ligt nog een stuk onder die van de kabeldistributeurs. Sommige zenders zijn niet beschikbaar bij de concurrenten: Baby TV, VTM Zomer, Move On, Move X, Fashion TV, Eurosport, Extreme Sports, MCM Pop, MCM Top, of nog, RAI 2 en 3. Uiteraard is er ook 11, de voetbalzender waar de abonnees van Classic+ elke speeldag van de Jupiler League gratis een integrale wedstrijd kunnen bekijken.

• Themapakketten: Belgacom TV stelt reeds twee themapakketten voor: Select en Movies. Film en programma's op aanvraag Belgacom TV heeft de manier van televisiekijken veranderd: de klanten ontdekken geleidelijk dat ze zonder uit hun luie stoel te komen heel eenvoudig films of programma's kunnen huren tegen een correcte prijs en dat ze dat alles kunnen bekijken wanneer het hen het beste past. Bovendien is het aanbod op aanvraag sinds de lancering blijven groeien:
• Meer dan 300 films: Belgacom TV werkt samen met de grootste Hollywoodstudio's om zijn abonnees allerlei exclusieve content aan te bieden. Dankzij contracten met Dreamworks, Paramount en Warner bevat de catalogus niet minder dan 300 films (Nederlandse en Franse versies): Batman Begins, War of the Worlds, The Island... en deze zomer uiteraard ook Harry Potter and the Goblet of Fire. Daarnaast ook de vele concerten van onder meer U2, Robbie Williams en Hooverphonic.
• Wie dat wil kan reeds uitgezonden programma's herbekijken: On demand: het recentste journaal op één en Canvas, eender wanneer en gratis. Net Gemist: met dit abonnement kan de kijker een selectie van VRT-programma's herbekijken wanneer hij dat wil. Al deze programma's blijven nog zeven dagen na de oorspronkelijke uitzending beschikbaar voor de abonnee. Archieven: een buitengewone catalogus met programma's uit de archieven van VRT en VTM. Andere samenwerkingsakkoorden met Nederlandstalige en Franstalige zenders zijn momenteel in onderhandeling.

Voetbal in alle staten
Uiteraard is er nog voetbal, dat sinds 9 augustus 2005 koning is op Belgacom TV. Nauwelijks drie maanden na het verwerven van de uitzendrechten voor de Jupiler League werd 11, de Belgische voetbalzender op Belgacom TV, boven de doopvont gehouden. Ondanks de korte ontwikkelingsperiode heeft 11 de beloftes ingelost en voor een primeur gezorgd in het Belgische audiovisuele landschap. 11 was namelijk de eerste zender die alle wedstrijden van de Jupiler League rechtstreeks en integraal en met digitale kwaliteit tot in de huiskamer bracht.

Deze nieuwe benadering van het voetbal deed over het hele seizoen trouwens het aantal bezoekers in de voetbalstadions toenemen. Het eerste seizoen konden de verschillende abonnementsformules van Belgacom TV meer dan 33.000 klanten bekoren.

Tevreden klanten zeggen het voort
Dankzij de onberispelijke beeld- en geluidskwaliteit en de voortdurende verbeteringen van inhoud en diensten telde Belgacom TV eind april meer dan 50.000 abonnees. Ondertussen blijft het aantal klanten toenemen. De klanten steken hun tevredenheid trouwens niet onder stoelen of banken: meer dan 90% van de bestaande klanten zou Belgacom TV aanbevelen bij ouders en vrienden. Ze zouden dat op de eerste plaats doen om de kwaliteit van beeld en geluid. Een tweede belangrijke reden is dat Belgacom TV een all-in-one oplossing biedt met een groot aantal zenders en een constant uitgebreide catalogus van inhoud op aanvraag. Gezien het succes en de klantentevredenheid is de doelstelling (100.000 klanten tegen het einde van dit jaar) perfect haalbaar.

Meer info: www.belgacom.be/tv

Persbericht Belgacom TV
http://www.belgacomtv.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 08:00
    radio2 op VRT 1
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 08:25
    Nachtwacht
    05:15
    Geen uitzending
  • 08:15
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 07:50
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 08:35
    Criminal Minds
    02:00
    Geen uitzending
  • 08:25
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 08:05
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:05
    Menendez: Blood Brothers
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 08:35
    Voor u getest
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 08:25
    Guillaume's Paris
  • 07:05
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 08:20
    Father Brown
    02:45
    Midsomer Murders
  • 08:06
    Vijf seizoenen - De tuinen van Piet Oudolf
    01:44
    Mindfck
  • 08:00
    Vroege Vogels
    08:04
    Petrus in het land
  • 08:34
    Zappsport The Battle
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal