Belgacom brengt zomerfestivals op het scherm

vrijdag 22 juni 2007

Belgacom bouwde de afgelopen jaren de traditie op om steeds de grootste festivals live via het internet uit te zenden. Dit jaar zal de telecomreus het nog grootser aanpakken, met naast het internet ook uitzendingen op televisie én gsm.

N


et als de voorbije jaren gaat Belgacom in zee met de grootste festivals die België kent: Graspop, Rock Werchter, TW Classic, Dour en Pukkelpop. Belgacom zal de vijf festivals live uitzenden via het internet. Daarvoor krijgt het de hulp van TMF, want de VJ's van die zender zullen instaan voor de interviews voor en na de concerten. De live streaming op internet is gratis voor alle adsl-abonnees van Belgacom, klanten van andere aanbieders zullen het met een beperkt aanbod moeten doen.
 
Nieuw dit jaar is dat de live streaming niet alleen beschikbaar zal zijn op het internet, maar ook via het GSM-netwerk. Via de allernieuwste technieken kunnen Proximus-abonnees met een geschikte gsm de zomerfestivals live volgen, waar ze ook gaan of staan. Tot op de festivalweide zelf.

Ten slotte worden ook de abonnees van Belgacom TV in de watten gelegd. Zij zullen na afloop van elk festival kunnen genieten van de optredens van de verschillende artiesten, aangevuld met de beste interviews. De optredens zullen beschikbaar zijn via video-op-aanvraag, voor een bedrag tussen de 0,5 en 3,5 euro.

Bron : Belgacom

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Anouk en Matthijs hebben last van keuzestress: door hun besluiteloosheid zijn ze al twee jaar op zoek naar een woning. Martijn en co to the rescue! Je kijkt deze zomer naar de Nederlandse versie van het populaire programma 'Blind Gekocht!'.

'Kopen Zonder Kijken', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers