'Netwerk' sprak met enige overlevende passagier Tenerife-ramp

dinsdag 27 maart 2007

In 'Netwerk' het bijzondere verhaal van Robina van Lanschot-Wessels en Paul Wessels. Robina is de enige passagier van de verongelukte KLM Boeing die het ongeluk op 27 maart 1977 op Tenerife overleeft.

Na de plotseling ingelaste tussenstop op Tenerife (het vliegtuig is op weg naar Las Palmas) besluit ze niet opnieuw aan boord te gaan. Ze woont en werkt op het eiland en haar Nederlandse vriend Paul Wessels is overgekomen en zit in haar huis op Tenerife op haar te wachten.

Robina's beslissing blijkt haar redding te zijn. Niet veel later crasht het toestel. Alle inzittenden komen om, onder wie haar collega en aanstaande schoonzus Yvonne Wessels.

Robina en Paul zijn inmiddels 25 jaar getrouwd. Voor het eerst sinds de ramp gaan ze terug naar Tenerife om bij de internationale herdenking te zijn, die gisteren (dinsdag) werd gehouden.

'Netwerk' reisde met Robina en Paul Wessels mee, tekende op Tenerife hun verhaal op en hoorde hoe de beslissing van Robina en de ramp, nu 30 jaar geleden, hun leven heeft getekend.  

'Netwerk', woensdag 28 maart 2007 om 20.25 uur op Nederland 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers