Daan Schuurmans, Frank Evenblij en Jan van Veen te gast bij 'Tijd voor MAX'

zondag 16 december 2018
Foto: © Omroep MAX 2018

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 december ontvangen Martine van Os en Sybrand Niessen weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Deze week komen onder anderen Frank Evenblij, Daan Schuurmans en Jan van Veen langs.

Maandag 17 december schuift presentator Frank Evenblij aan bij Martine en Sybrand. Een nieuw seizoen van zijn personalityshow Evenblij maakt vrienden gaat 24 december van start. In deze serie gaat hij wekelijks op pad met nationale én internationale beroemdheden.

Dinsdag 18 december staat de uitzending van 'Tijd voor MAX' volledig in het teken van aids. In Nederland is aids dankzij goede behandeling naar de achtergrond verdwenen, toch sterven er wereldwijd elke dag nog 300 kinderen aan de gevolgen. Onder anderen ambassadeur van het aidsfonds Angela Groothuizen en kinderarts Dasja Pajkrt zijn te gast.

Acteur Daan Schuurmans komt woensdag 19 december langs in de studio. Hij speelt de rol van Valentijn Rixtus Bentinck in de televisiefilm 'Heer en Meester'. De film is het langverwachte slotdeel van de gelijknamige misdaadserie die MAX eerder heeft uitgezonden. Geeft de film uitsluitsel over het raadselachtige verleden van Valentijn? Wie weet kan Daan hierover een tipje van de sluier oplichten.

Op donderdag 20 december is programmamaker Leo Fijen te gast. 15 jaar geleden maakte hij voor KRO al een serie over kloosters en nu keert hij in een speciale reeks terug naar de meest bijzondere abdijen die hij toen bezocht. In De mooiste kloosters van Europa, speekt hij onder meer met Nederlandse abten en abdissen in Wales, de Provence en Zuid-Frankrijk.

De week wordt op vrijdag 21 december afgesloten met radio-legende Jan van Veen. Het iconische avondprogramma 'Candlelight', dat al ruim 50 jaar hét podium is voor amateurpoëzie, wordt vanaf 4 januari uitgezonden bij MAX op NPO Radio 5. Met zijn kenmerkende stemgeluid weet Jan de gedichten van de luisteraars nog nét dat beetje extra te geven. In 'Tijd voor MAX' geeft hij hier alvast een voorproefje van.

'Tijd voor MAX', maandag 17 november tot en met vrijdag 21 december om 17.10 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers