'Zo Zijn Wij Getrouwd' vanaf woensdag nieuw op VT4

dinsdag 7 september 2010

Een bruiloft plannen zorgt altijd voor een hele hoop stress: komen de gasten op tijd? Worden de bloemen vers geleverd? Zegt hij ja? Stel je nu voor dat vier bruiden - op hun trouwdag! - de strijd met elkaar aangaan! In het gloednieuwe VT4-programma 'Zo Zijn Wij Getrouwd' beoordelen vier bruiden elke week elkaars huwelijksdag.

Elke bruid wil haar droombruiloft beleven, maar de druk om de mooiste trouwdag te hebben én als afleveringswinnaar uit de bus te komen, zorgt voor de nodige extra spanning. Alsof trouwen nog niet stressvol genoeg is...

Ongezouten meningen
Vier bruiden met vier totaal verschillende smaken zijn te gast op elkaars trouwdag. Ze feesten mee met het bruidspaar, maar ze zijn vooral uitgenodigd om hun ongezouten mening te geven over wat voor het bruidspaar de mooiste dag van hun leven moet worden. Van de uitnodigingen en de huwelijksgeloften over het eten en de jurk tot de sfeer en de openingsdans, alles wordt heel nauwkeurig onder de loep genomen. Er staat tenslotte een luxueuze huwelijksreis op het spel!


De bruid wordt door haar drie, tot voor kort onbekende, gasten beoordeeld op drie gebieden: de ceremonie, het huwelijksfeest én zichzelf. Zag ze er mooi uit in haar jurk en straalde ze zoals nooit tevoren? Het koppel dat het best scoort op deze drie criteria wint een huwelijksreis.

Vier bruiden, vier stijlen, vier verschillende huwelijken
Huwen is vaak een meisjesdroom en elke vrouw weet al jaren vooraf hoe haar perfecte trouwdag er moet uitzien. Voor de bruiden uit Zo Zijn We Getrouwd is dat niet anders. Elke aflevering volgen we vier bruiden die er heel verschillende ideeën en, niet onbelangrijk, heel variërende budgetten op na houden. Van een übertraditionele trouwdag, over een Marokkaans huwelijk tot een bruiloft in frivole fiftiesstijl, elke bruid heeft haar eigen volmaakte huwelijk voor ogen. Delen de drie andere bruiden die mening? Maar winnen of niet, het blijft de mooiste dag van hun leven. In de liefde hebben ze al gewonnen, toch?

Aflevering 1: Ellemieke en Kristof
'Ik wil niks gewoons. Alles moet heel speciaal, zelfgemaakt en uniek zijn. Ik heb ook zelf mijn jurk ontworpen in mijn lievelingskleur.'

De 25-jarige Ellemieke woont in Herzele en trouwt met haar 35-jarige politie-agent, Kristof. Net zoals haar naam doet vermoeden, wil Ellemieke een trouwfeest dat niet alledaags is. Ze houdt niet van traditionele bruiloften, laat staan dat ze zou rondhuppelen in een klassieke witte jurk of voor een kerk zou willen trouwen! Niets van dat alles voor Ellemieke. Zij duikt de jaren '50 in. Een pettycoat gecombineerd met een knalpaarse jurk en een kapsel om u tegen te zeggen, katapulteren onze bruiden terug in de tijd. En alsof dat nog niet voldoende is, wacht de drie bruiden buiten aan het stadhuis nog een verrassing om u tegen te zeggen... want als je met een motorrijdende politieman in het huwelijksbootje stapt, kan dat niet ongemerkt voorbij gaan...

Aflevering 1: Francesca en Steven
'Ik heb Italiaans temperament en dat ga je wel merken!'

Francesca Valente stapt in het huwelijksbootje met Steven (24j) en woont in Boutersem. De naam van deze 23-jarige ‘principessa' doet je zweven naar het zonovergoten Italië met lekker eten en een warme hartelijkheid. Francesca zal er dan ook alles aan doen om onze bruidjes te tonen hoe fier ze is op haar Italiaanse afkomst. En niet alleen zij zorgt daarvoor, ook haar hele familie die speciaal voor de gelegenheid van Italië komt overvliegen. Francesca wil dan ook een prinsessenhuwelijk waarin de katholieke, Italiaanse waarden hoog in het vaandel worden gedragen. En na de Kerk, is het tijd om te feesten. Italiaanse gerechten naast typisch Vlaamse kost, maar vooral veel, veel, héél veel Italiaanse ambiance!

Aflevering 1: Ellen en Jan
'Mijn trouw is eigenlijk heel traditioneel. Ik vind het belangrijk dat er goed en vooral genoeg te eten is.'

Een vliegtuig kwam overvliegen met een spandoek waarop te lezen was: 'Ellen, wil je met me trouwen?' Hoe kon Ellen zo een aanzoek weerstaan? Niet. Vandaar dat ze op 23-jarige leeftijd in het huwelijk stapt met haar partner, Jan. Voor Ellen hoeft het niet speciaal te zijn, maar wel kwaliteitsvol en Vlaams, zoals het hoort. Brugge maakt zich op voor een huwelijk met een mooie kerkdienst, een degelijke feestzaal en een lekker buffet. Een klassieke touch is voor Ellen belangrijk. Maar wanneer de drie bruidjes het prachtige decor en het rijkelijke buffet zien, vragen ze zich toch af wat de West-Vlaamse onder 'gewoon klassiek' verstaat.

Aflevering 1: Iris en Geoffrey
'Ik zal een echte sprookjesprinses zijn in een sprookjeskasteel aan de Côte d'Azur!'

Een kasteel, azuurblauwe zee, stralend mooi weer, wuivende palmbomen, een prachtige jonge vrouw in een schitterend witte jurk, die trouwt met een blonde, jonge god. Nee, het is geen scenario van een Hollywoodfilm. Het is exact zoals Iris haar trouw ziet en niemand zal haar daarvan weerhouden. Ook al staat haar huisje in het mooie Kruibeke, toch is de gemeente te klein voor de 28-jarige blondine. Cannes lijkt er meer op. En met Nederlandse ouders die haar grootbrachten in een Frankrijk van grandeur en klasse, lijkt het erop dat ze samen haar droom kunnen realiseren. Wordt haar trouw het sprookjeshuwelijk waar alle bruidjes van dromen of zien zij toch wat op tegen de vliegreis?

Aflevering 1, woensdag 8 september

De 25-jarige Ellemieke houdt niet van traditionele bruiloften en duikt met veel plezier de jaren '50 in. Ellen daarentegen gaat voor een klassiek West-Vlaams huwelijk. De 23-jarige Francesca combineert typisch Vlaamse kost met Italiaanse gerechten en vooral heel veel Italiaanse ambiance. En Iris gaat voor een sprookjeshuwelijk in Zuid-Frankrijk. Vier heel verschillende feesten, maar kunnen de bruiden de huwelijksfeesten van de anderen smaken?

'Zo Zijn Wij Getrouwd', vanaf woensdag 8 september wekelijks om 21.20 uur op VT4.

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Harlee houdt een grafrede op de begrafenis van Nava. Wozniak krijgt van de dokter te horen dat hij dringend een operatie moet ondergaan om de kogel in zijn rug te verwijderen. Gina doet Kristina een schokkende onthulling over Harlee. Wozniak gaat de confrontatie aan met Loman.

'Shades Of Blue', om 22.50 uur bij VTM.

Dossiers