En brengt tweede seizoen van 'De Ring'

maandag 5 oktober 2009

Het tweede seizoen van 'De Ring' brengt opnieuw dertien ontroerende liefdesverhalen van evenveel verliefde koppels. Zij gunnen de kijkers een blik achter de schermen bij de voorbereidingen van hun huwelijksdag. Wat meteen opvalt, is dat geen twee huwelijken dezelfde zijn.

De verwondering op het gezicht van Marianne is met geen woorden te beschrijven wanneer haar vriend Michael haar ontvoert naar een idyllisch kapelletje op Kreta om er onaangekondigd te trouwen. Kristof en Sarah leerden elkaar kennen door een uit de hand gelopen grapje op skivakantie, maar zijn een jaar later nog steeds onafscheidelijk. Melany, een zeventienjarige getuige van Jehova, verlaat haar geboorteland voor haar Spaanse chatliefde Jonathan. En Monisha en David trekken naar Calcutta om het weeshuis te bezoeken waar Monisha verbleef voor ze werd geadopteerd. Ze zijn zo onder de indruk dat ze besluiten in India te trouwen.


Het zijn maar enkele van de prachtige liefdesverhalen die aan bod komen in het tweede seizoen van 'De Ring'. Daarin volgen de camera's opnieuw dertien koppels bij de voorbereidingen voor hun huwelijk. Maar geen twee koppels zijn dezelfde, en dat geldt ook voor hun trouwfeest.

Zo willen moderne hippies Frank en Patricia bijvoorbeeld alles zelf doen, zelfs het servies maken. Tolga en Melek gaan dan weer voor een traditioneel Turks huwelijk, met hennafeest en al. En Mieke en Marianne zouden hun liefde voor elkaar behalve met een huwelijk ook graag met een derde kindje bezegelen. Hoe de koppels zich voorbereiden op hun grote dag zien de kijkers elke maandag vanaf 26 oktober, twaalf weken lang op En.

DE KOPPELS

Monisha en David (Lummen)

Het bijzondere huwelijksverhaal van Monisha en David begint 25 jaar geleden: de Indische Monisha is dan veertien maanden oud en wordt geadopteerd door een Limburgs gezin. Monisha wil lang niets meer met India te maken hebben, tot ze David leert kennen. Hij doet haar inzien dat haar roots een onlosmakelijk deel van haar identiteit zijn. Voor ze trouwt wil Monisha samen met David haar Indische roots herontdekken en een bezoek brengen aan het weeshuis in Calcutta waar ze als baby verbleef. Als klap op de vuurpijl wil het koppel trouwen op authentieke Indiase wijze.

Frank en Patricia (Hemiksem)

Mocht Woodstock vandaag nog plaatsvinden, dan waren Frank en Patricia er zeker bij. Hoewel ze beiden al een respectabele leeftijd bereikt hebben, leven ze nog altijd een beetje als hippies. Ze gaan dan door het leven onder het motto 'vrijheid, blijheid' en doen thuis zowat alles zelf. De vloer, de keuken, hun kledij ... alles is van eigen makelij. En ook voor het huwelijk willen ze zo veel mogelijk zelf doen. Frank zal het servies in keramiek maken, en Patricia zorgt voor zelfgemaakte sapjes en hapjes.

Davy en Bruno (Antwerpen)

Toen Bruno in 1995 met Martine trouwde, was er geen vuiltje aan de lucht. Maar bij de geboorte van zijn tweede kind begon Bruno zich vragen te stellen bij zijn geaardheid. Hij kwam tot de conclusie dat hij gevoelens had voor mannen. In 2003 gebeurde het onvermijdelijke; Bruno en Martine gingen, weliswaar in vriendschap, uit elkaar. Net na zijn scheiding leerde Bruno Davy kennen en enkele weken later woonden ze al samen. Zowel Martine als de kinderen reageerden goed op de relatie van Bruno en Davy. Af en toe gaan ze zelfs allemaal samen op uitstap. Daarnaast zijn beide mannen ook actief in het Antwerpse travestietenmilieu, zij het achter de schermen. Hun huwelijk belooft dan ook een groot feest te worden.

Tamara en Gary (Melle)

Tamara en Gary zijn jonge christenen die besloten hebben elkaar hun jawoord te geven zoals God het ziet. Ze gehoorzamen aan de Bijbel en proberen te leven zonder zonden. Dat betekent dat ze maagdelijk in het huwelijk willen treden. Toch is het niet altijd even makkelijk om te handelen volgens Gods wil. Daarom volgen ze voorhuwelijkse studies en lezen ze het boekje Meer dan liefde, waarin tal van tips staan over hoe ze moeten omgaan met verleidingen zoals seks voor het huwelijk. Geen van beiden heeft al seks gehad, niet met elkaar en ook niet in andere relaties.

Danny en Elise (Leopoldsburg)

In het verhaal van Danny en Elise spelen de kinderen uit het vorige huwelijk een centrale rol. Beiden hebben immers een gehandicapte zoon. Danny is de vader van de veertienjarige Brendan, die een mentale achterstand heeft, en Elise is de moeder van twee zonen waarvan eentje lijdt aan chronische epilepsie. Danny en Elise hebben elkaar leren kennen in een chatroom voor ouders met gehandicapte kinderen. Het klikte meteen. Na enkele maanden zijn Danny en Elise een relatie begonnen en nog eens twee jaar later besloot Danny bij Elise te gaan inwonen. Nu willen ze hun liefde bestendigen. Danny en Elise hebben trouwens ook een bijzondere gezamenlijke passie: country en western. Hun huwelijksplechtigheid zal dan ook volledig in het teken staan van cowboys en cowgirls: met linedancing, duels, indianen, paardrijden en pistoolschieten.

Bieke en Marianne (Merksem)

Bieke en Marianne hebben elkaar leren kennen op het werk. Bieke was meteen weg van Marianne, maar Marianne had aanvankelijk geen lesbische gevoelens. Maar Bieke zette toch door en haar volharding werd beloond. Bieke en Marianne werden een echt koppel, met kinderen en alles wat erbij hoort. Dankzij IVF zijn ze de trotse moeders van een flinke dochter (Fleur, twee jaar) en een zoontje (Beau, negentien maanden). Ondertussen probeert Bieke voor de derde keer zwanger te worden. Op hun huwelijksdag, waar het koppel al lang naar uitkijkt, zou ze graag met een bol buikje kunnen verschijnen.

Kristof en Sarah (Deurne)

Sarah en Kristof hebben elkaar leren kennen door een uit de hand gelopen grap. Toen Kristof zijn vriend wegbracht voor een skireis, tikte die hem net voor het vertrek aan en riep: 'je bent hem!'. Kristof sprong in zijn wagen en reed helemaal tot in de Franse Alpen om zijn vriend 'terug te tikken'. Sarah maakte deel uit van het skigezelschap en was meteen genteresseerd in die rare snuiter. Nu, nauwelijks een jaar later, gaan ze al trouwen. De manier waarop Sarah en Kristof hebben leren kennen, is typerend voor Kristof. Hij is trouwens van plan zijn fantasie en megalomanie door te drijven op zijn huwelijksdag. Sumoworstelaars, springkastelen en een gigantisch jacht worden de bijzondere attracties. Sarah is zijn intellectuele tegenpool die droomt van een romantisch huwelijk aan het strand. Zal het koppel een compromis vinden?

Christel en Eric (Wommelgem)

Warmte, romantiek en optimisme. Dat is waar Christel en Eric voor staan. Ondanks zijn handicap, het gevolg van een motorongeval, probeert Eric in alles het positieve te zien. Zelfs het feit dat hij mindervalide is, heeft volgens Eric positieve gevolgen gehad. Daardoor heeft hij enkele jaren geleden Christel immers leren kennen, die fysisch gehandicapte personen verzorgt. Zij wist meteen dat hij, ondanks zijn verlamming, voor haar de ware was. Samen proberen ze het co-ouderschap van hun vijf jonge kinderen hij heeft twee kinderen, zij drie in goede banen te leiden. De rest van de tijd brengen ze met elkaar door. Trouwen was dan ook niet meer dan een logische stap en de bevestiging van hun grote en onvoorwaardelijke liefde.

Melany en Jonathan (Genk)

Wanneer de vijftienjarige Melany in 2004 in Madrid een internationaal congres voor getuigen van Jehova bijwoont, leert ze Jonathan kennen. Jonathan is 23 en woont in Zaragoza. Melany en Jonathan wisselen e-mailadressen uit en chatten regelmatig. Wat begint als een gewone vriendschap, mondt uit in een ware liefde. Twee jaar later vormen ze nog steeds een koppel, ook al wonen ze bijna tweeduizend kilometer van elkaar af. Maar ondanks de afstand en Melany's leeftijd, hebben Jonathan en Melany doorgezet. Op 26 augustus zullen ze elkaar niet alleen terugzien, maar ook trouwen. Daarna zal Melany haar familie en geboorteland definitief verlaten, aan de zijde van Jonathan.

Michael en Marianne (Wieze)

Michael (29) en Marianne (24) wonen vier maanden samen in Berlare. Ze hebben lang gewacht om de stap te zetten, omdat Marianne een lichte hersenaandoening heeft en daar fysiek onder lijdt. Nu wil Michael zijn vriendin verrassen met een uniek huwelijksaanzoek. Michael neemt Marianne mee naar de luchthaven van Zaventem om een bevriend koppel uit te wuiven, maar dat is maar een smoesje. Michael wil met zijn vrouw in spe naar Kreta reizen om daar te trouwen. Marianne denkt voorlopig dat het bij een romantisch weekje Kreta blijft, maar wanneer ze haar ouders en die van Michael ziet opdagen, weet ze dat er meer aan de hand is. Michael vertelt dat alles opgezet spel is en dat ze de volgende dag zullen trouwen. Mariannes ouders zitten mee in het complot. Zij hebben de bruidsjurk bij. Op de grote dag wordt Marianne volledig opgemaakt en gekleed en trouwt ze hand in hand met David in een Venetiaans kapelletje. Hun ouders zijn erbij als getuigen.

Luc en Madeleine (Brussel)

Luc (80) en Madeleine (77) willen na een relatie van vijfentwintig jaar alsnog in het huwelijksbootje treden. Trouwen in het imposante stadhuis van Brussel, is voor hen een droom die werkelijkheid wordt. Voor weduwnaar Luc is het een nieuw begin met Madeleine, de nieuwe liefde die hij na de dood van zijn vrouw leerde kennen. De twee zijn rasechte Brusselaars, intellectuelen en leden van de Franstalige bourgeoisie. Madeleine lijdt wel onder de gevolgen van de hersenbloeding die zij in 2005 kreeg. Behalve als een bezegeling van hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar, zien ze het huwelijk ook als een manier om hun toekomst veilig te stellen.

Ruth en Lorenzo (Heist aan Zee)

Lorenzo (37) is al twintig jaar visser. Zijn vader en grootvader waren ook vissers en hij heeft zelf nooit iets anders gedaan. Lorenzo is veel op zee en vaart lange afstanden. Soms zit hij in Denemarken en dan weer in Engeland, Ierland, Spanje of Frankrijk. Tweenhalf jaar geleden leerde Lorenzo Ruth (32) kennen tijdens een blind date, die opgezet was door gemeenschappelijke vrienden. Lorenzo was toen nog maar een maand alleen, na een huwelijk van twaalf jaar. Samen zijn Ruth en Lorenzo naar Blankenberge gereden, waar ze urenlang met elkaar gepraat hebben. Enkele dagen later moest Lorenzo alweer uitvaren, maar de twee bleven bellen. Hun vriendschap groeide al snel uit tot echte liefde. Twee jaar geleden is Ruth bij Lorenzo ingetrokken en nu stappen ze samen in het huwelijksbootje.

Tolga en Melek (Tessenderlo)

Melek en Tolga zijn een dolverliefd Turks koppel. In het dagelijkse leven zijn ze niet meteen met de Turkse tradities bezig; ze zijn wel moslim, maar niet praktiserend. Hun ouders zijn dat wel en daarom moesten Melek en Tolga hun relatie zes maanden geheim houden. Pas toen Tolga de hand van Melek had gevraagd, hebben ze hun ouders ingelicht. Voor hun huwelijk houdt het koppel de Turkse tradities wel in ere. Zoals de Turkse traditie het voorschrijft, houden ze een uitgebreid hennafeest waarop de bruid afscheid neemt van haar familie. Pas na het huwelijk zal Melek bij Tolga en zijn ouders intrekken.

Aflevering 1 26 oktober 2009

Marianne en Michael brengen vandaag enkele vrienden naar de luchthaven. Wat Marianne niet weet, is dat Michael als verrassing met haar naar Kreta zal vliegen om daar te trouwen. De 80-jarige Luc en de 77-jarige Madeleine hebben besloten om na een relatie van vijfentwintig jaar alsnog in het huwelijksbootje te stappen. Gary en Tamara zijn evangelische christenen. Dat betekent ook dat ze zich onthouden van seks voor het huwelijk. Vandaag is het moment aangebroken waarop ze hun huwelijk aankondigen in hun gemeenschap.

'De Ring', maandag 26 oktober 2009 om 21.25 uur op En.


DOSSIER: Het tv-najaar van 2009

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:10
  Het Weer (nacht)
  23:15
  Sporza: basketbal
 • 23:05
  The Bambers: murder at the farm
  23:50
  Canvaslus
 • 21:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:55
  Kan u de vraag nog eens herhalen?
  00:05
  Night Shift
 • 22:50
  Villa Zuid-Afrika
  23:55
  De Alarmcentrale: Pech Onderweg
 • 22:30
  Stumptown
  23:20
  Homeland
 • 22:40
  Meet the Drug Lords: Inside the Real Narcos
  23:40
  Zware Jongens - Ice Road Truckers
 • 20:20
  VTMKIDS nachtloop 2022
  05:50
  Thomas de Trein
 • 23:00
  Nonkel Jef
  23:25
  The Golden Girls
 • 23:00
  Control Pedro
  00:00
  Huizenjagers
 • 22:45
  In het spoor van de dader
  23:45
  Grime and Punishment
 • 22:35
  Star Trek: Discovery
  00:55
  C.S.I.: Crime Scene Investigation
 • 23:10
  New Amsterdam (2018)
  00:00
  Dr. Phil
 • 23:00
  KLAAR IN 20 minuten
  23:25
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 21:15
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 22:00
  al-1-maar-hits
  00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 23:10
  Klinkerpad rond het huis
  23:21
  Het zelfbouwhuis
 • 23:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Onderzoekscommissie Kinderopvang - Studio Commissie
 • 22:40
  The Paddock
  23:45
  Caf Eersteklas
 • 23:00
  Grantchester
  00:00
  Silent Witness
 • 22:25
  Snowfall
  23:15
  Hudson & Rex
 • 22:15
  Op1
  23:18
  NOS Journaal (laat)
 • 22:19
  VPRO Tegenlicht
  23:18
  Lazarus
 • 22:22
  OMARI; geen gezeik
  23:22
  Jos