'Chef in Nood' trekt naar 'De Viertorre' in Blankenberge

In Blankenberge baten Irmgard en Jan met hun twee dochters al negen jaar hotel-restaurant 'de Viertorre' uit. Elk jaar daalt de omzet en de financiële druk zorgt voor spanningen binnen het samengesteld gezin. In de zomermaanden houdt het viertal het hoofd boven water door de zomertoeristen, die afzakken naar hun hotel. Maar het restaurant bloedt langzaam dood. Op de lokale bevolking hoeven ze niet te rekenen en dus blijft hun restaurant leeg.
G
astvrouw Irmgard heeft twee dochters uit haar eerste huwelijk, Els en Lynn. De oudste dochter, Els, leeft op gespannen voet met haar stiefvader Jan. Ze vindt zijn kookprestaties oubollig en allesbehalve creatief. Jan vindt op zijn beurt dat Els zich teveel met de keuken bemoeit terwijl ze er zelf niet veel van bakt. Nochthans heeft Els een koksopleiding genoten. De discussies laaien op en hebben hun weerslag op de organisatie van de zaak.
Sterrenchef Luc Bellings komt poolshoogte nemen in Blankenberge en is aanvankelijk gecharmeerd door deze authentieke familiezaak. Maar al snel ontdekt hij dat de teloorgang van 'De Viertorre' niet alleen te wijten is aan het gebrek aan organisatie en de slechte keuken. Zijn opdracht is veel complexer dit keer. Hoe krijgt hij deze 4 gezinsleden weer op dezelfde golflengte en maakt hij van de familie een oersterk team? Dochter Els gaat de uitdaging aan om zich te bewijzen in de keuken en ook in het interieur waait een nieuwe wind.
Met de tips en de hulp van de chef krijgt de Viertorre niet alleen vernieuwde gerechten en een nieuwe look, het ganse gezin ondergaat een metamorfose.
'Chef in Nood', donderdag 12 februari om 21.25 uur op vtm.