
TVgids - njam!
Andere zender »
02:05 | Winterse Kost |
Bert kookt ook in de winter graag met lokaal gekweekte seizoensproducten. Vandaag bestaat zijn winterse kost uit een eenvoudige quiche met Brussels grondwitloof, ham en Belgische kaas.
«
»
02:20 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
03:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
03:10 | Soep! |
de chefs maken een pittige paprikasoep en een roomsoep van paling en gerookte paling.
«
»
03:25 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden is op weg naar Goondiwindi, maar eerst ontmoet hij de bushfoodgids Kerrie Saunders die een pizza voor Hayden maakt. In Gooralie kookt hij voor scharrelvarkenshouders Mark en Charisse.
«
»
03:50 | HAPERITIEF COMPILATIE |
Een terugblik op de Pink Bellini van varkensspiesjes met sesam en zoete aardappel, en de Bitter Americano met een hapje van coquilles en salsa van pistache. Ten slotte is er aandacht voor de Apple Fizz met een tempura van tijgergarnalen en rellish.
«
»
04:05 | Karola's Kitchen |
Het is tijd voor een heerlijke avondmaal waar alle gasten blij mee zijn. Karolien maakt een courgettelasagne. Dit zit boordevol groenten en smaak. Als dessert is er een luchtige kaastaart in een potje.
«
»
04:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
04:40 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
05:05 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
05:45 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»
06:30 | Guillaume's Paris |
Guillaume proeft het beste brood in Parijs en bezoekt Opera Garnier, een spectaculaire muziekzaal.
«
»
06:55 | Winterse Kost |
Bert kookt ook in de winter graag met lokaal gekweekte seizoensproducten. Vandaag bestaat zijn winterse kost uit een eenvoudige quiche met Brussels grondwitloof, ham en Belgische kaas.
«
»
07:05 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
07:35 | A la carte |
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
08:00 | Ellemieke's KIDchen |
Ellemieke, Noah en Zenna trekken de hele koelkast leeg, want we gaan een heerlijke rijstschotel met restjes klaarmaken met kindvriendelijke zalmspiesjes en een lekker fruitig ijsje als verfrissend tussendoortje.
«
»
08:20 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
08:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Michiel van der Eerde heeft een uitmuntend smaakprofiel. Hij maakt steak tartaar met baconmayonaise.
«
»
09:10 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
09:45 | Bal National |
Balletjes in seldersaus en dragonballetjes met dragon-geuzesaus.
«
»
10:25 | Veldvers |
De ster van de dag is de bloemkool. Echt een gouwe ouwe. Topchef Nicolas Decloedt serveert de geroosterde kool vandaag met pickles en parelgerst. Een keertje iets anders dan de klassieker bloemkool met witte saus én volledig plantaardig.
«
»
10:40 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
11:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
11:45 | De Wereldkeuken |
Chef Merijn Tol presenteert alle tips en trics om het overheerlijke Midden-Oosten op tafel te zetten. Labneh, Sambousek en Tabouleh hebben na deze aflevering ook voor de kijker geen geheimen meer.
«
»
12:35 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers gaat vandaag op bezoek bij Thomas Cools, teler van Brussels grondwitlof. De chef komt er alles te weten over dit edele product. Daarna maakt hij een bladerdeegbroodje met witlof.
«
»
13:10 | A la carte |
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
13:40 | Het Weekmenu |
Bart Desmidt bereidt paella van tarwe met zeeduivel, pasta met kip, ham en mozzarella, kippensoep met ei en vegetarische pizzabaguette.
«
»
14:30 | Peppe's Toscane |
Peppe gaat langs op een van de belangrijkste Chianti producerende landgoederen in Toscane.
«
»
15:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
15:15 | Streetfood |
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
16:05 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
16:50 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
17:30 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
17:45 | De Smaaktoerist |
Vandaag trekt Smaaktoerist Jeroen naar Zeeland, het land met zalig zilte zeegroenten, Zeeuwse zee-oesters en zot veel zeezout. Hij verwerkt zijn buit tot een zonnig bordje. Smakelijk.
«
»
18:20 | Karola's Kitchen |
Het is tijd voor een heerlijke avondmaal waar alle gasten blij mee zijn. Karolien maakt een courgettelasagne. Dit zit boordevol groenten en smaak. Als dessert is er een luchtige kaastaart in een potje.
«
»
18:50 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Jeroen bereidt een heerlijke crème brûlée, terwijl Andy experimenteert met cocktails.
«
»
19:30 | Streetfood |
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is. Of dat zeggen ze toch zelf, volgens Lynn. Én ze hebben er ook ontzettend lekker streetfood. Ze gaat op ontdekking bij De Foodhallen en vindt er zelfs een portie authentiek Hollands streetfood.
«
»
20:15 | It's Aperotime Somewhere in the World |
Bartender Hannah van Ongevalle gaat richting Mexico. Als eerste cocktail serveert ze haar Daisy loves Mexico, een variatie op de bekende Margarita. Daarna shaket ze haar signature cocktail 1064 Days, op basis van mescal en whisky.
«
»
20:40 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
20:55 | Comfort Food |
Na een lange baaldag op werk, helpt alleen maar lekker eten. Jeroen maakt eerst een zachte, zoete aardappelsoep klaar en erna nog een heerlijke, simpele Mexicaanse nachoschotel klaar met alles erop en eraan.
«
»
21:20 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
21:55 | A la carte |
Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manieren leren klaarmaken.
«
»
22:25 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên laat culinair Vietnam zien. Ze reist van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon. Onderweg worden plaatselijke specialiteiten en ingrediënten besproken waarmee Quyên aan de slag gaat.
«
»
23:00 | Loïc: Zot van Koken |
Loïc Van impe maakt op zijn eigen nonchalante manier makkelijke en gulzige gerechten, die vaak gebasserd zijn op Belgische klassiekers. Maar Loïc laat zich ook inspireren door de hele wereldkeuken en komt daarom vaak verrassend uit de hoek.
«
»
23:15 | De Smaaktoerist |
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de IJsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt. Ze vormen de perfecte ingrediënten voor een BBQ.
«
»
23:55 | Guillaume's Paris |
Chef Guillaume Brahimi brengt een bezoek aan het zeventiende en achttiende arrondissement van Parijs, waar hij langsgaat bij een paddenstoelenkwekerij in een ondergrondse parkeergarage.
«
»
00:25 | Vlaamse Klassiekers |
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
01:10 | Vlaamse Klassiekers |
Wie Vlaamse klassiekers zegt, zegt stoofvlees met frietjes. Lynn leert vandaag de kneepjes van het oervlaamse stoofpotje bij Mémé Gusta in Gent. Daarna bezoekt ze brasserie De Zwaan in Hasselt voor haar favoriete stuk vis: kabeljauwhaasje.
«
»