TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:30 Nieuwsuur
Vier vice-premiers van het kabinet-Schoof, Fleur Agema (PVV), Sophie Hermans (VVD), Eddy van Hijum (NSC) en Mona Keijzer (BBB) over het regeerprogramma dat het kabinet vanmiddag presenteerd heeft.
«
»
03:20 Café Kockelmann
Te gast: BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas, minister van Justitie en Veiligheid David van Weel en GroenLinks-PvdA-kamerlid Esma Lala.
«
»
08:00 Andere Tijden Special
Al in de jaren dertig biedt de Nederlandse arts en psychiater Annie Mulder van de Graaf facelifts aan in haar privékliniek om 'dames van hun minderwaardigheidscomplex af te helpen'.
«
»
08:50 Groenteman op zondag
Gerard van Maasakkers nodigt zijn favoriete makers uit die het komende seizoen op de planken staan, waaronder Frank Cools. Maria Zandvliet speelt een voorstelling en ook Roos Rebergen is te gast.
«
»
09:45 Droomdorp
De bewoners trekken in, al is het droomdorp nog lang niet klaar. Als de modder plaats maakt voor bloemen, blijkt er een fors gat in de begroting te zijn. Kan het landgoed nog wel worden afgebouwd?
«
»
10:30 Podium Klassiek Masterclass
Contrabassist en docent Dominic Seldis geeft een masterclass aan drie jonge talenten. Hij gaat aan de slag met contrabassistes Lucía García Alberola, Eva Serrano Alarcon en Judith Capelle. Pianist Natasja Douma begeleidt hen.
«
»
11:40 Brieven aan de achterblijvers
Narsingh Balwantsingh, zelf nazaat van Indiërs die naar Suriname trokken, gaat op zoek naar wat er overbleef uit de tijd van de contractarbeiders. Hoe hielden mensen contact met hun familie?
«
»
12:15 De Sociëteit
Politicoloog Radi Suudi en wetenschapper Peter Malcontent bespreken de stand van zaken in de oorlog tussen Israël en Hamas. Daaraan voorafgaand draagt actrice Sigrid ten Napel een persoonijk verhaal uit Gaza voor.
«
»
13:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
13:10 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
13:50 Meldpunt
Genderongelijkheid in de zorg en een treinreis naar Praag die strand in Duitsland.
«
»
14:20 MAX Maakt Mogelijk Helpt
De prijzen voor levensmiddelen stijgen en dat voelen de ouderen in Kosovo en Albanië. Ze kunnen niet dagelijks een maaltijd eten omdat ze te weinig geld hebben. Maar dankzij de gaarkeukens is er een structurele oplossing.
«
»
14:35 De Grooten Tour van de Gebroeders De Witt
In het Dordrecht leert Huub Stapel meer over de achtergronden van de gebroeders de Witt en hun reis. Wie zijn deze twee Hollandse jongeheren? Huub reist de broers achterna en de eerste stop is Parijs.
«
»
15:30 Fryslân Dok
Tachtig jaar nadat een vliegtuig met drie Britse soldaten neerstortte, wordt er een zoektocht georganiseerd in het IJsselmeer. Het is een hele operatie, zowel technisch als emotioneel.
«
»
16:05 Kloostergasten
Auteur Marion Bloem is drie dagen te gast in het Sint Liobaklooster in Egmond-Binnen. Als kind kwam Marion Bloem geregeld in een klooster. Ze was gefascineerd door de mooie gewaden en het zingenen. Marion wilde later wel het klooster in.
«
»
16:30 De verwondering
Jolanda Doornbos groeide op met twee verstandelijk beperkte ouders. Thuis was het vies en onveilig. Haar grootvader woonde vlakbij, bij hem kon Jolanda wel geborgenheid en liefde vinden. Haar geloof in God was haar tot steun.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Petrus in het land
Petrus is met singer-songwriter Stef Bos op het Schotse eiland Iona. Stef dompelt zich onder in de stilte, maakt kennis met de Ionagemeenschap, volgt het kloosterritme en maakt muziek.
«
»
17:30 De Verandering
Al eerder deed Matthijn Doekes zijn verhaal over zijn trauma's en suïcidaliteit. Hoe kijkt hij daar nu op terug en welke schokkende gebeurtenis heeft zich recent nog voorgedaan?
«
»
17:45 Nederland Zingt
Samenzang vanuit Katwijk aan Zee met prachtige psalmen en gezangen, die al generaties lang gezongen worden. Door alles heen blijft Gods trouw een houvast voor de mensheid.
«
»
18:15 EO Metterdaad
In de gevangenis in Paramaribo zitten Nederlanders vast die nauwelijks bezoek krijgen. De 70-jarige Wil wil daar iets aan veranderen. Ze bezoekt namens stichting Epafras Nederlanders die daar vastzitten.
«
»
18:25 Ik mis je
De zussen Anneliese en Corry groeien op in een warm nest. Als hun vader begint te vertellen over zijn oorlogstrauma, gaat ook moeder schrijven over haar herinneringen aan de oorlog.
«
»
18:45 Zin in morgen
Nienke heeft een bijzondere band met de zee en gaat met Anita plastic rapen op het wad. En de 21-jarige Thijmen heeft vele vriendschappen gemaakt met de bewoners in een woonzorgcentrum in Amersfoort.
«
»
19:15 Kassa
Datingfraude neemt toe met 'pig butchering', slachtoffers lijden financieel en emotioneel. NS kampt met vertragingen, uitval en prijsstijgingen. Gaat de NS richting het Duitse rampscenario?
«
»
20:05 Blauw Bloed
Vooruitblik op Prinsjesdag. Met stijlmeester Bodo Breg kijken we naar de mode: welke jurken spanden de afgelopen twintig jaar de kroon? Ook duiken we in de geschiedenis van de Glazen Koets. Waar komt dit rijtuig vandaan?
«
»
20:40 Het Nieuwe Land
Huub ontdekt hoe de selectieprocedure sporen heeft achtergelaten die ook in latere generaties doorwerken. Eva neemt hem mee naar een plek waar heel duidelijk te zien is dat een andere visie geen garantie is voor succes.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:05 Ondergrondse Sporen
Hoe is het nu gesteld met de verhoudingen tussen zwart en wit? Martijn en Finbarr gaan in Atlanta naar de Vision Church, onderzoeken de rol van Freedom Riders in Jackson, en bezoeken Selma, Alabama.
«
»
23:00 Opening Night - Het Concertgebouworkest
Opening Night belooft een spetterend optreden te worden, vol ritme en energie, met muziek van bekende componisten als Strauss en Stravinsky. Het Concertgebouworkest trapt het nieuwe concertseizoen af.
«
»
00:15 De Nachtzoen
Het taboe op mentale gezondheid drijft mensen op het platteland soms tot noodlottige beslissingen. Schrijver Anne-Goaitske Breteler blijft geloven dat er hoop en perspectief gloort achter de horizon.
«
»
00:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
01:10 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

TVV Familie 2024 Jef De Smedt (Jan)

Vanessa wil haar relatie met Mathias opgeven. Samira raadt haar aan om het nog een kans te geven. Benny haalt iemand in huis om het huishouden terug op orde te brengen, maar dat is niet naar de zin van Samira. Nu zijn scheiding bijna rond is, wil Joris zo snel mogelijk met Mieke trouwen.

'Familie', om 20.05 uur op VTM.

Dossiers