TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
07:04 Tijd voor Max
Live magazine met een goede mix van nieuws, informatie, kunst, cultuur en entertainment met boeiende gasten, interessante onderwerpen en een heldere blik op de dagelijkse actualiteit.
«
»
07:49 BinnensteBuiten
Vier beste vrienden wonen samen in een huurhuis met een voorliefde voor design en kunst, chef-kok Sharon bezoekt een geitenboerderij en tuinspecialist Niels maakt een eetbare tuin in Nijmegen.
«
»
08:25 Bidden van de toren
We bidden vanaf de toren van de Grote Kerk in Loenen aan de Vecht. Jurjen spreekt met Benjamin van Slooten, wiens ouders veel voor hem hebben gebeden tijdens een moeilijke periode in zijn leven. Hij richt zijn gebed op de toekomst van jongeren.
«
»
08:40 Nederland zingt op zondag
Voorganger Almatine Leene stil bij de woorden uit het bekende lied 'Samen in de naam van Jezus'. Wat betekent het nu precies dat 'Gods Geest ons elkaar laat verstaan'? En wat is er voor nodig om de ander echt de begrijpen?
«
»
09:12 EO Metterdaad
De Bulgaarse nichtjes Bogomila (22) en Bojana (23) werden allebei geboren in een arme Romawijk van een klein dorp. Toch zijn hun levens compleet verschillend. Bojana is moeder van vier kinderen, Bogomila studeert sociologie.
«
»
09:28 Nederland in Beweging
Programma voor volwassenen waarin lichaamsbeweging centraal staat. De presentatoren begeleiden enkele gasten bij de oefeningen en zo tegelijkertijd ook de kijker, die geholpen wordt in diens gezondheid te investeren.
«
»
09:44 MAX Geheugentrainer
Train uw brein. Naarmate iemand ouder wordt, wil het geheugen nog wel eens minder scherp worden. Dit programma geeft u de kans om het geheugen te trainen. Met eenvoudige oefeningen en opdrachten leert u weer meer te onthouden dan u gewend was.
«
»
10:03 Buitenhof
Te gast: Caroline van der Plas, Henk Vermeer, Lamyae Aharouay, Martin Visser, Robbert Dijkgraaf en Ahmed Aboutaleb.
«
»
11:01 BinnensteBuiten
Anne-Gré en Theo wonen in oude koeienstallen, Leon neemt ook een kijkje bij koeien, maar dan bij de Italiaanse Marchigianakoeien in Noord-Holland en tuinvrouw Anne plaatst een vleermuizenkraamkamer.
«
»
11:35 Politieke Partijen
Programma dat inzicht biedt in de verschillende Nederlandse politieke partijen.
«
»
11:36 Politieke Partijen
Programma dat inzicht biedt in de verschillende Nederlandse politieke partijen.
«
»
11:45 2 voor 12
Kennisquiz waarin twee duo's twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord dat uiteindelijk de oplossing is van de quiz.
«
»
12:28 Kook mee met MAX
'Wat eet ik vanavond?' Topkoks Sandra Ysbrandy en Mounir Toub geven antwoord op die ene moeilijke vraag. Ze nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.
«
»
12:50 NOS Studio Voetbal
Voetbalprogramma waarin Sjoerd van Ramshorst met tafelgasten de laatste gebeurtenissen in het voetbal doorneemt.
«
»
13:47 MAX Maakt Mogelijk Helpt
In Moldavië kunnen veel ouderen een staaroperatie niet betalen, waardoor ze blind dreigen te raken. Stichting MAX Maakt Mogelijk financiert een project waardoor veel ouderen toch geholpen worden.
«
»
13:58 De Geknipte Gast
Ben Cramer is zanger, bekend door zijn grote hits en een hoofdrol in 'The Phantom Of The Opera'. Op wereldtournee ontmoette hij een Japanse vrouw die een diepe indruk op hem maakte.
«
»
14:26 Close Up
Het oeuvre van de Israëlische architect Dani Karavan bestaat voor een belangrijk deel uit monumenten voor de slachtoffers van de Shoah. Regisseur Barak Heymann volgde de gedreven, kritische kunstenaar in de laatste jaren van zijn leven bij een tour.
«
»
15:26 Blauw Bloed
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren op streekbezoek in het noorden. Ze bezochten de streek Het Hogeland, in het noorden van Groningen. Verder aandacht voor het staatsbezoek van Denemarken aan Noorwegen.
«
»
16:00 NOS Journaal
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
«
»
16:10 Dit is Nederland
Aan het einde van iedere werkdag verzamelt Nederland zich in het nieuwscafé om de dag door te nemen. Met korte bijdragen uit het land, interactie met de kijkers thuis en een aantal vaste stamgasten.
«
»
16:34 De Verandering
De ouders van de hoogbegaafde Jolanda Doornbos zijn verstandelijk beperkt en weten niet hoe ze voor haar moeten zorgen. Het is de vraag of het na zo'n jeugd nog mogelijk is om een normaal leven op te bouwen.
«
»
16:56 Politieke Partijen
Programma dat inzicht biedt in de verschillende Nederlandse politieke partijen.
«
»
16:58 Politieke Partijen
Programma dat inzicht biedt in de verschillende Nederlandse politieke partijen.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:07 Earth's Great Rivers
De Donau strekt zich uit over 2800 kilometer, van de Alpen tot aan de Zwarte Zee, kronkelt door tal van steden en voorziet twintig miljoen mensen van water.
«
»
18:00 NOS Journaal 18.00 uur
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en het weer.
«
»
18:18 Expeditie Nederland
Vroeger was je stokoud als je zeventig was, nu zijn er mensen van ver in de tachtig die nog gewoon iedere dag naar hun werk gaan of fanatiek sporten. Ria is Nederlands kampioen tennis bij de senioren. Ze is bijna elke dag op de tennisclub te vinden.
«
»
18:49 Nu te Zien!
Voor de tentoonstelling in Kasteel Het Nijenhuis heeft kunstenaar Maria Roosen 22 andere kunstenaars uitgenodigd om op haar eigen werk en de historische context van het kasteel te reageren. Paulo Martina bekijkt dit gesamtkunstwerk.
«
»
19:02 BinnensteBuiten
Architectuurhistoricus Valentijn Carbo bezoekt het prachtig gelegen Kasteel Heeze. De plek heeft een rijke geschiedenis en de 18e-eeuwse inrichting van het kasteel is door de eeuwen heen intact gebleven.
«
»
19:45 Rail Away
We doorkruisen Noorwegen per trein van oost naar west. De bouw van de Bergensbanen tussen Oslo en Bergen nam dertig jaar in beslag. De onherbergzame natuur maakte dat er talloze bruggen en tunnels moesten worden aangelegd.
«
»
20:11 Politieke Partijen
Programma dat inzicht biedt in de verschillende Nederlandse politieke partijen.
«
»
20:12 Politieke Partijen
Programma dat inzicht biedt in de verschillende Nederlandse politieke partijen.
«
»
20:22 Radar
Met een scherpe kritische blik worden allerlei consumentenmisstanden aan de orde gesteld. Dit kan gaan om problemen bij grote bedrijven of bij falende overheidsdiensten, maar ook misleidende aanbiedingen en gevallen van oplichting komen aan bod.
«
»
21:05 Aangehaakt
Electoraal geograaf Josse de Voogd reist door Europa en gaat op onderzoek in buurten en wijken om te kijken naar het stemgedrag. In het Zweedse Stockholm neemt hij de metro naar de laatste halte en komt terecht in een bijna Nederlandse wipkip-wijk.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Plasterk geen premier, wie wel? * Arrestatiebevel tegen Netanyahu * Herinneringen aan Doe Maar-icoon Henny Vrienten.
«
»
22:10 Een goede dood
Marthe krijgt euthanasie. Haar laatste wens is om donor te zijn, zodat anderen kunnen voortleven met haar organen. Marij (88) dementeert en dwaalt steeds vaker.
«
»
23:07 2Doc
De charismatische Gerel Byamba is een complexe vrouw: een vurige nationalist, hardcore feminist, alleenstaande moeder en een hardvochtige bendeleider in Ulaanbaatar. Als leider van Gerel Khas strijdt ze voor een raciaal zuiver Mongolië.
«
»
00:35 Kruispunt
Onverwachts overleed op 12 mei de bevlogen oud-minister van Gehandicaptenzaken en CDA'er Rick Brink (38). Het was zijn missie om mensen met een beperking een volwaardige plek te geven in de samenleving.
«
»
01:01 De Nachtzoen
Na het verlies van zijn dochters merkte Bjorn Visser dat de buitenwereld heel anders reageerde op zijn verdriet dan op dat van zijn vrouw. Hoe vond hij als man een weg in zijn rouw?
«
»
01:16 Nieuwsuur
Plasterk geen premier, wie wel? * Arrestatiebevel tegen Netanyahu * Herinneringen aan Doe Maar-icoon Henny Vrienten.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play Crime logo

Jesse Stone is een voormalig rechercheur moordzaken uit LA die de grote stad heeft ingeruild voor een baan als politiecommandant in het rustige vissersdorpje Paradise. Hij doet zich echter nog steeds te goed aan zijn twee favoriete dingen: whisky en vrouwen. Wanneer hij een oude moordzaak heropent, ontdekt hij het ene schokkende feit na het andere. Hij begrijpt steeds beter waarom deze zaak in de doofpot werd gestopt.

'Jesse Stone: Sea Change', film uit 2007 met oa. Tom Selleck, om 22.00 uur op Play Crime.

Dossiers