TVgids - njam!
Andere zender »
02:00 | Tot op het Bot: Het Varken |
Het meest gegeten varkensvlees is de ham, Johan gaat op zoek naar nog onbekende feiten over ham.
«
»
02:20 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst verwelkomt deze keer Steffi Vertriest. Een lasagnetorentje van aubergine staat op het menu.
«
»
02:50 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
03:15 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
04:00 | De Sterrenkaart |
Chef Koen Somers werkt intussen al vele jaren in de keuken. In zijn restaurant Kristalijn serveert hij hedendaagse gerechten van hoog niveau. In 2013 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster.
«
»
04:25 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van kreeft.
«
»
04:50 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
05:30 | Open Vuur |
De dag begint stevig met de Bananarama hardshake van Jord. Een milkshake met een 'scheutje' drank in. Daarna staat er nog gevulde pasta 'Culurgiones' en Mexicaanse 'Barbacoa' op het menu. Tom en Dominique proberen ook een visje te vangen.
«
»
06:10 | Tot op het Bot: Het Varken |
Het meest gegeten varkensvlees is de ham, Johan gaat op zoek naar nog onbekende feiten over ham.
«
»
06:30 | Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu |
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
08:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag kookt de man die alles weet over cacaobonen: Dominique Persoone. Op het menu: enchilada met kip. Dat is Mexicaans streetfood en dus is Dominique helemaal in zijn nopjes. Lekker vettig, prettig en vooral klaar in 20 minuten.
«
»
08:30 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
09:05 | Over (h)eerlijke groenten |
Johan Segers bezoekt vandaag doperwtenteler Maarten De Wit. Daarna gaat hij aan de slag in de keuken en maakt hij een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
09:40 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food. Dat weet Jeroen de Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan. En er is ook een dessert. Dat wordt een chocoladeroompap met petit-beurrekoekjes.
«
»
10:00 | Wordt aangekondigd |
De programmering wordt nog aangekondigd.
«
»
10:45 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
11:35 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
12:10 | Open Vuur |
De dag begint stevig met de Bananarama hardshake van Jord. Een milkshake met een 'scheutje' drank in. Daarna staat er nog gevulde pasta 'Culurgiones' en Mexicaanse 'Barbacoa' op het menu. Tom en Dominique proberen ook een visje te vangen.
«
»
12:50 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in de keuken een vrouw die altijd zorgt voor de vlam in de pan: Lore Moerman. Twintig minuten is voor haar ruim genoeg om een veggie burrito te maken. Als basis gebruikt ze een tomatentortilla die ze heeerlijk verrassend opvult.
«
»
13:20 | Hidden Gems |
Het verhaal van Michelin Cotton Candy, dat slechts twee keer per maand verkocht wordt.
«
»
14:05 | Wordt aangekondigd |
De programmering wordt nog aangekondigd.
«
»
14:25 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
15:15 | Sarah's Sweet Table |
Sarah heeft als patissier al heel wat taarten gebakken, in alle vormen, smaken en kleuren. Vandaag zet ze twee zoete experimentjes op tafel: een stevige pecan-perentaart en een meer verfijnd chocoladetaartje.
«
»
15:40 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
16:05 | Ainsley Eats The Streets |
In Amman, Jordanië, duikt Ainsley in de streetfoodscene. Het is een samenkomst van keukens.
«
»
16:55 | Urban Barbecue |
Michael Vrijmoed en z'n sous-chef gaan voor het betere kluifwerk. De chef grilt Oosterscheldekreeft met vadouvanboter. Verder zijn er ribbekes en voor de liefhebbers sardientjes. Als hapje vooraf krijgen de gasten een ijsgekoelde gazapacho.
«
»
17:30 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst kookt met een nieuwkomeling bij de Garde: chef Dave de Belder. Op het menu staat een vegetarisch gerecht. Ze maken tarwe met groene kruiden en geitenkaas. Gert mist het vlees alvast niet in deze lekkere smaakbom.
«
»
18:00 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
18:50 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
19:32 | Chef In Eigen Tuin |
Wie zegt dat zoet en smokey niet samengaan, heeft het helemaal mis. Jeroen De Pauw bakt een amandelcake met appeltjes op de barbecue in zijn eigen achtertuin. Voor wat extra pit aan zijn dessert, flambeert hij ook nog wat amandellikeur.
«
»
19:35 | Ware Delicatessen |
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van krab.
«
»
20:05 | Wordt aangekondigd |
De programmering wordt nog aangekondigd.
«
»
20:20 | BBQ Vanavond?! |
Deze keer gaat Bart aan de slag met varkenskotelet met gegrilde romanesco, erwtenpeulen met parmaham en tarbot op de BBQ.
«
»
20:40 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst krijgt de jonge chef Michaël Vrijmoed over de vloer. Ze schudden smakelijk gebakken eekhoorntjesbrood met rundermerg uit hun culinaire mouw. En die klus klaren ze vlotjes in een half uur tijd.
«
»
21:15 | Toasted! |
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Chocochoc, Cappucino Domencino en Krakkebrood.
«
»
21:45 | Sarah's Sweet Table |
Sarah heeft als patissier al heel wat taarten gebakken, in alle vormen, smaken en kleuren. Vandaag zet ze twee zoete experimentjes op tafel: een stevige pecan-perentaart en een meer verfijnd chocoladetaartje.
«
»
22:10 | Wordt aangekondigd |
De programmering wordt nog aangekondigd.
«
»
22:30 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden staat vroeg op voor de lokale garnalen in Evans Head. Om daarna naar Blue Fattoria te gaan om John's gras-gevoerde wagyu-boerderij in actie te zien. Het is een prachtige plek.
«
»
23:00 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst verwelkomt deze keer Steffi Vertriest. Zoete aardappelpuree met asperges staat op het menu.
«
»
23:35 | Het Weekmenu |
Piet Huysentruyt bereidt kalfslende met grootmoeders groentjes, pasta met gerookte zalm, 'mac and cheese' met gehaktballetjes en een vegetarisch slaatje met geitenkaas.
«
»
00:23 | Chef In Eigen Tuin |
Wie zegt dat zoet en smokey niet samengaan, heeft het helemaal mis. Jeroen De Pauw bakt een amandelcake met appeltjes op de barbecue in zijn eigen achtertuin. Voor wat extra pit aan zijn dessert, flambeert hij ook nog wat amandellikeur.
«
»
00:25 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
01:00 | De Sterrenkaart - Nederland |
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de eerste ster en tien jaar later volgde een tweede. Ze vertelt over de tegenslagen die ze moest overwinnen.
«
»
01:35 | De Wereldkeuken |
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»