VRT ontkent verkoop MNM

vrijdag 27 november 2009

Wordt MNM verkocht? Die vraag werd gisteren gesteld op internetsite Clint.be. In het Belang van Limburg staat er te lezen dat de VRT ontkent dat MNM in de etalage wordt gezet

Volgens VRT-woordvoerster Diane Waumans is er bij MNM geen wolkje aan de lucht. 'Wij zijn blij met ons gamma van radionetten en wij willen het zo houden,' legt ze uit. 'Het behoort tot onze opdracht, we willen alle groepen luisteraars en kijkers bedienen. Wat op die site staat klopt niet, het is uit de lucht gegrepen.'


Een paar elementen kunnen echter zo’n gerucht weerleggen. De VRT staat momenteel in financiële moeilijkheden. De openbare omroep boekte vorig jaar een verlies van 6 miljoen euro. Ook dalen de inkomsten uit de radioreclame. Het marketingconcept spreekt de toehoorders niet aan en de luistercijfers dalen. De producers zijn ten einde raad.

Voorlopig worden de teleurstellende radioreclame-inkomsten door de Vlaamse overheid gecompenseerd. In de politieke kringen wordt er verwacht dat deze vergoeding afgeschaft wordt. Als dit gebeurt, komt de VRT in de nesten te zitten.

Bron: het nieuwsblad


Lees ook:
VRT wil MNM afstoten of verkopen!

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenzaam' - Anouck (foto: Canvas - © VRT/De chinezen 2019)

Uit recent onderzoek blijkt dat acht op de tien Vlaamse jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar zich regelmatig eenzaam voelen. 'The Connected World' belooft verbinding, maar het tegendeel is waar. Hoe komt het dat zoveel jongeren in onze samenleving zich eenzaam voelen? Wat opvalt bij deze jonge generatie is dat die eenzaamheid heel vaak te maken heeft met de zoektocht naar hun identiteit. Wie ben ik en waar is mijn plaats in deze wereld?

'Eenzaam', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers