Zaaltest 'Mijn Restaurant' eindigt met tranen van Wendy

woensdag 18 maart 2009

Spannende momenten dinsdag in 'Mijn Restaurant!'. De zaalverantwoordelijken in spe werden verwacht door topmaître Robby Casteleyn. In het kasteel van Brasschaat kregen ze een spoedcursus 'serveren moet je leren'. Het eerste onderdeel van de zaalopleiding was een rollenspel. Maître Robby speelde de klant.

B


ij Ben liep het al fout bij het ontkurken. Tom had niet verwacht dat het een franse conversatie zou worden. Wendy liet een goede indruk na ondanks haar verlegen houding. Rebekka moest opboksen tegen Robby alias 'moeilijke klant'. Ze deed het goed op enkele details na. Enkel over Gaëlle was hij minder tevreden. Zij liet een boze klant weglopen. En dat is net één van de verbodsregels, zeker in je eigen restaurant.

De serveerders moesten laten zien dat een maître meer is dan decoratie. Maar dat was voor de meesten nog steeds niet duidelijk. Na de speeltijd werd het tijd voor hun échte opdracht, de stage. Ondertussen was het voor de koks Sinterklaas geweest. Ze kregen potten en pannen voor hun nieuwe keuken en een spoedcursus inductie-koken.  Want over 5 weken moeten de restaurants open.

In Diest betrapte Deborah haar nieuwe chef, Jan Peeters, op een leugen. Zijn vorige werkgever kende hem niet. Tijdens de confrontatie droop ex-chef Jan in stilzwijgen af.

De volgende ochtend werd de stageproef beoordeeld door maître Robby en juryleden Christel en Dirk. De winnaar zou gratis bier krijgen. En als bonus een topmaître voor de eerste beoordeling van de jury én op de dag waarop hun restaurant voor het eerst open is.

Om die prijs in handen te krijgen moesten de kandidaten elk één tafel perfect gaan bedienen. Alleen de beste mag de prijs meenemen naar hun restaurant. De kandidaten kregen een uur de tijd om vertrouwd te geraken met de werking van het restaurant. Ze moesten gasten bedienen die de 'typische klanten' speelden.

Rebecca kreeg een tafel met 2 doorwinterde restaurantbezoekers. Deze zijn veeleisend en verwachten een perfecte kennis van a tot z. Ben werd een tafel met 2 vrouwelijke klanten toegewezen. Hij moest bewijzen dat hij het niveau van een tapasbar kon overstijgen. Wendy kreeg een tafel met echte habituees. Zij kennen de chef persoonlijk en denken zich daardoor meer te kunnen permitteren. Tom kreeg twee anderstalige gasten toegewezen. Gaëlle bediende een tafel met typische zakenlui. Dit type klanten vraagt een uiterst discrete en snelle bediening.

De beoordeling door de jury

  • Rebecca was positief geëvolueerd, enkel haar acteertalent had beter gekund.
  • Tom had bewezen dat hij in een eetcafé kon meedraaien, maar nog niet in een restaurant.
  • Ben's grootste troef was zijn nauwlettend oog. Ondanks dat maakte hij toch veel fouten.
  • Wendy werd omschreven als té rustig. Dat was een geluk met een ongeluk. Ze was sterk aangedaan van de kritiek.
  • Gaëlle kende een moeilijke start. Door haar zenuwachtigheid maakte ze enkele kleine fouten, die ze wel onmiddellijk corrigeerde.

Maar.. Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Het bier en de topmaître gingen naar Gaëlle en Claudio. Samen met hun topdesigner krijgen ze op die manier nu een heus topteam bij elkaar.

'Mijn Restaurant!', donderdag 19 maart om 20.35 uur op vtm.

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers