Wie zit er in de jury van 'Sterren Op Het IJs'?

dinsdag 25 september 2007

Woensdagavond begint de nieuwe ijsdanscompetitie 'Sterren Op Het IJs' op VTM. De jury bleef een tijdje een goedbewaard geheim, maar nu onthullen we de namen van de professionele juryleden.

<


STRONG>Katrien Pauwels

Katrien Pauwels is jarenlang één van de coryfeeën van het kunstschaatsen en behoort tot de top 15 van de wereld. Naast negen nationale titels, rijft ze tijdens haar carrière in alle hoeken van de wereld de overwinningen binnen.

Op de Olympische winterspelen in Sarajevo (1984) en Calgary (1988) vertegenwoordigt ze met volle overtuiging ons land. Ook twee vierde plaatsen op de wereldkampioenschappen van 1990 en 1991 illustreren haar kunde.

De liefde voor het ijs is nog steeds even intens, ook al doet ze zelf niet meer aan competitie. Toch staat ze nog dagelijks op het ijs als gediplomeerde trainster en geeft ze privéles en groepstrainingen aan gevorderde ijsschaatsers en beloften.

Corey Lapaige

Corey Lapaige is tien jaar wanneer hij in 1981 zijn eerste passen op het ijs zet. In 1994 behaalt hij zijn eerste Belgische titel in de categorie 'Senior Dance', het hoogste niveau.

Daarna verhuist hij naar London om er te trainen en een partnership te vormen met een Brits-Armeense schaatsster. Hij kaapt daarna nog twee maal de Belgische titel weg en hij verdedigt België in diverse internationale ijsdanswedstrijden (EK en WK).

Corey heeft nog steeds een enorme passie voor het ijsschaatsen. In april 2007 begeleidt hij tijdens de Vlaamse Kampioenschappen Eva Conings (11) en Maarten Buckens (11) in de categorie Pre-novice Ice Dancing naar de eerste titel, een unicum in België.

Joan Haanappel

Joan Haanappel wordt de levende kunstschaatslegende van Nederland genoemd. Ze heeft dan ook van 1954 tot 1960 een zeer mooi palmares bij mekaar geschaatst met vier nationale titels, drie bronzen medailles op Europese kampioenschappen en twee deelnames aan Olympische Winterspelen. Naast het kunstschaatsen kent Joan de wereld van het ijsdansen zeer goed. In 1968 gaat ze immers aan de slag bij het professionele schaatscircus Holiday On Ice.

De in Vlaanderen wonende Joan heeft ook een mooie televisiecarrière uitgebouwd als presentatrice van sportprogramma's en als commentator van kunstschaatswedstrijden. Een leven zonder ijs kan ze zich gewoonweg niet voorstellen.

Michiel Das

Na zijn studie Business Economics aan de universiteit van Amsterdam, start Michiel Das zijn carrière bij speelgoedfabrikant Mattel Europe. Na tien jaar besluit Michiel een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij wordt Internationaal Commercieel Directeur van Holiday on Ice-producties. In deze functie staat hij o.m. voor de boeiende uitdaging om het succes van de ijsshows op televisie voor Holiday On Ice verder te ontwikkelen. Michiel is zeer enthousiast over zijn deelname als jurylid aan 'Sterren Op Het IJs'.

Michiel is 40 jaar, woont in Nederland samen met zijn vrouw Marjon en is vader van twee kinderen; dochter Mick is 4,5 jaar en zoon Roemer is 2 jaar.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers