Welke vrouw wordt oppermachtig aan de Reyerslaan?

maandag 17 mei 2010

Volgens de website van het weekblad Knack zijn op dit moment nog 3 vrouwen in de running voor de post van CEO bij de VRT. Het gaat om Marleen Porto-Carrero (ziekenhuis Jan Palfijn Gent), Lena De Meerleer (algemeen directeur productie/operationele afdelingen - VRT) en... Christina von Wackerbarth, voormalig televisiedirecteur bij de omroep onder Bert De Graeve.

Het weekblad Knack heeft uit goede bron vernomen dat nog 3 vrouwen kans maken op de functie van CEO bij de VRT. Topfavoriete zou Christina von Wackerbarth zijn. Zij werkte al bij de VRT tussen 1999 en 2003 als directeur televisie, toen onder het bewind van Bert De Graeve.


Volgens Knack wordt echter de interne kandidate, Lena De Meerleer, het meest gesteund door personeel en vakbonden. De bonden vrezen namelijk dat een externe manager de sanering van de openbare omroep niet zal kunnen realiseren zonder de daarmee gepaard gaande sociale onrust. De Vlaamse Regering zou echter druk uitoefenen om toch voor een externe kandidaat te kiezen.

Christina von Wackerbarth verliet de VRT toen Tony Mary werd aangesteld als CEO. Ze vertrok naar Sanoma waar ze bleef tot 2006. Momenteel is von Wackerbarth bestuurster bij ondermeer Mobistar en Barco.

Bron: HLN.be - knack.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Humphrey krijgt bezoek van zijn tante, aan wie hij zijn liefde voor het speuren te danken heeft. Plots belandt zij echter zelf in het midden van een moordonderzoek. Ze is getuige van hoe een toerist van zijn balkon wordt gegooid. Humphrey wordt aangevallen op de plaats van het misdrijf en belandt in het ziekenhuis, waar hij quality time doorbrengt met zijn tante, tot ze hem het droeve geheim vertelt dat ze al die tijd had verzwegen.

'Vlaanderen Feest!', om 20.20 uur op En.

Dossiers