Welke vrouw wordt oppermachtig aan de Reyerslaan?

maandag 17 mei 2010

Volgens de website van het weekblad Knack zijn op dit moment nog 3 vrouwen in de running voor de post van CEO bij de VRT. Het gaat om Marleen Porto-Carrero (ziekenhuis Jan Palfijn Gent), Lena De Meerleer (algemeen directeur productie/operationele afdelingen - VRT) en... Christina von Wackerbarth, voormalig televisiedirecteur bij de omroep onder Bert De Graeve.

Het weekblad Knack heeft uit goede bron vernomen dat nog 3 vrouwen kans maken op de functie van CEO bij de VRT. Topfavoriete zou Christina von Wackerbarth zijn. Zij werkte al bij de VRT tussen 1999 en 2003 als directeur televisie, toen onder het bewind van Bert De Graeve.


Volgens Knack wordt echter de interne kandidate, Lena De Meerleer, het meest gesteund door personeel en vakbonden. De bonden vrezen namelijk dat een externe manager de sanering van de openbare omroep niet zal kunnen realiseren zonder de daarmee gepaard gaande sociale onrust. De Vlaamse Regering zou echter druk uitoefenen om toch voor een externe kandidaat te kiezen.

Christina von Wackerbarth verliet de VRT toen Tony Mary werd aangesteld als CEO. Ze vertrok naar Sanoma waar ze bleef tot 2006. Momenteel is von Wackerbarth bestuurster bij ondermeer Mobistar en Barco.

Bron: HLN.be - knack.be

DOSSIER: Crisis bij de VRT

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

De broers MacManus hebben de afgelopen acht jaar samen met hun vader op een afgelegen schapenboerderij in Ierland gewoond. Op een dag krijgen ze van hun oom te horen dat ze worden verdacht van de moord op een priester uit Boston. De jongens moeten terugkeren naar Boston om te bewijzen dat zij de moord niet op hun geweten hebben en om de man te vinden die hen valselijk heeft beschuldigd.

'The Boondock Saints II: All Saints Day', film uit 2009 met oa. Sean Patrick Flannery, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers