Wat is 'The Voice van Vlaanderen'? Doe mee!

zaterdag 18 juni 2011

Allemaal goed en wel zo'n nieuwe talentenjacht, maar hoe gaat 'The Voice van Vlaanderen' eigenlijk in zijn werk? En wat is er zo vernieuwend aan deze nieuwe vtm-show? Waarom is het helemaal anders dan pakweg zijn voorgangs 'Idool' en 'X Factor'? TV-Visie zet de spelregels graag nog even op een rijtje. En als je het ziet zitten, kan je je ook meteen inschrijven!

In ‘The Voice van Vlaanderen’ is er geen plek voor ééndagsvliegen of wannabes. De coaches willen binnen hun team enkel werken met de beste stemmen die Vlaanderen rijk is. Ze zijn er immers van overtuigd dat een stem die kan raken, los van alle franjes, de grootste garantie biedt om het echt te maken in de muziekwereld. ‘The Voice van Vlaanderen’ is dé zoektocht naar een nieuwe Vlaamse ster. Naar iemand met grote klasse, met blijvende impact en een heel eigen geluid.

Auditie met live band
Enkel degenen die een strenge voorselectie overleven mogen een blind audition doen voor de vier coaches. Deelnemers doen geen auditie vanuit een lege ruimte, maar staan meteen met een live band op een écht podium met publiek. Tijdens de audities zitten de coaches in speciale stoelen met hun rug naar de optredende zangers. De coaches zullen hen dus enkel kunnen horen en niet kunnen zien. Zo kunnen ze zich enkel baseren op de stem van de zanger die achter hen staat. De coaches selecteren de zangers die zij willen meenemen door de rest van het ‘The Voice van Vlaanderen’-parcours en begeleiden in hun prille muziekcarrière.Na de blind auditions gaat elke coach immers met zijn teamleden door naar de Battles. Hier moeten de leden van de verschillende teams het tegen elkaar opnemen. Na deze Battles blijven enkel de beste zangers over, zij verdienen een plaats in de liveshows. Zowel bij de blind auditions, de battles als de liveshows is er een live publiek.

Het internationale parcours van ‘The Voice’
In Nederland werd vorig jaar een gloednieuw format gelanceerd dat meteen internationale belangstelling oogstte omwille van een nooit geziene selectieprocedure. Toen de uiteindelijke ‘The Voice of Holland’-winnaar Ben Saunders zijn cover van ‘Use Somebody’ van The Kings of Leon voor de eerste keer bracht, konden de coaches zich enkel baseren op de stem van Saunders omdat ze met hun rug naar de optredende zangers zitten. De blind auditions sloegen in als een bom: maar liefst 1 op 5 Nederlanders volgde elke uitzending op de voet. Reden genoeg voor RTL Nederland om een tweede seizoen te brengen dat eind dit jaar op antenne zal verschijnen.

Ook in andere landen groeide de belangstelling naar het originele format van deze talentenjacht. Binnen vier maanden na ‘The Voice of Holland’ is het format in productie in meer dan 15 landen, waaronder de VS, Duitsland, Turkije, Oekraïne, Bulgarije, Roemenië, Israël en Canada.

Sinds eind april loopt ‘The Voice’ in de VS waar de vierkoppige jury, die bestaat uit Cee Loo Green, Adam Levine (Maroon 5), Blake Shelton en Christina Aguilera, de deelnemers momenteel klaarstoomt voor de liveshows. 

Wie kan meedoen met ‘The Voice van Vlaanderen’?
Iedereen vanaf 18 jaar die denkt Vlaanderen te kunnen overtuigen met zijn of haar stem, kan zich inschrijven. Dit kan op twee manieren: via een online auditie of via een inschrijvingsformulier op het websiteadres vtm.be/thevoice. Met een webcam en microfoon kunnen geïnteresseerden tonen wat ze in hun mars hebben en online auditie doen. De computer beoordeelt de auditie en geeft een score. Talent scouts pikken de beste inzendingen eruit voor de ‘blind auditions’. Gewoon gebruik maken van het inschrijvingsformulier dat beschikbaar is op de website van ‘The Voice van Vlaanderen’, kan natuurlijk ook.  


Lees ook:
An Lemmens presenteert 'The Voice Van Vlaanderen'! Wie zijn de coaches?

DOSSIER: The Voice van Vlaanderen (vtm)

volledig dossier
TVVV

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Frankie is niet de meest gelukkige vrouw op aarde. Een tragische jeugd en verschillende stukgelopen verhoudingen liggen aan de basis van haar melancholische buien. Ze voelt zich vaak eenzaam en alleen, maar aanvaardt haar lot en onderneemt niets. Gelukkig heeft ze in het eethuis waar ze werkt geen tijd om over haar leven na te denken. Maar dan wordt kok Johnny aangeworven. Hij is verliefd op Frankie en wil met haar aan een toekomst bouwen. Zal Frankie haar hart laten spreken en aan haar gevoelens toegeven? Durft ze het risico te nemen dat ook deze relatie na een tijdje kan doodbloeden?

'Frankie and Johnny', film uit 1991 met oa. Michelle Pfeiffer en Al Pacino, om 21.30 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:55
  Journaallus
  08:00
  Radio 2 op n
 • 00:05
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 07:25
  Samson & Marie
  07:30
  Zingaburia
 • 07:25
  Lang Leve Koning Julien
  08:10
  Draken: Race naar de rand
 • 07:15
  Revenge Body with Khloe Kardashian
  08:00
  Geen uitzending
 • 01:05
  Onderbreking
  11:15
  The Bold Type
 • 00:25
  Geen Uitzending
  12:50
  Ace Ventura - When Nature Calls
 • 07:20
  Tarzan en Jane
  07:40
  De Sprookjes van Klaas Vaak
 • 06:00
  Joe
  10:05
  Chez Bompa Lawijt
 • 00:10
  Geen uitzending
  08:40
  De Wereld op je Bord
 • 07:15
  Reign
  07:55
  Masterchef USA
 • 06:00
  NRJ Night
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 07:10
  Ware Delicatessen
  07:40
  De Wereld op je Bord
 • 20:30
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 07:00
  Goeiemorgen weekend
  08:00
  al-1-maar-hits
 • 07:13
  Tafel verlengen
  07:34
  Zelfbouw van a tot z
 • 07:00
  De Koepelzaal
  18:00
  Het Gesprek - Liesbeth Homans
 • 07:20
  Nederland in beweging
  07:45
  Tijd voor MAX
 • 03:10
  Nieuwsuur
  08:00
  Blauw bloed
 • 07:25
  Sien van Sellingen
  07:45
  KRO Kindertijd