VT4 start tweede seizoen 'De Jeugd van Tegenwoordig'

woensdag 26 september 2007

Vanaf 11 oktober versterkt VT4 zijn donderdagavond met het tweede seizoen van de realityreeks 'De Jeugd van Tegenwoordig'. Het concept blijft grotendeels ongewijzigd, alleen moeten de jongens en de meisjes de handen uit de mouwen steken en helpen op de boerderij...

J


e bent 16 jaar en plots word je gedurende drie weken teruggeflitst naar een streng internaat uit de jaren '50: geen TV, vergeet internet, GSM bestond nog niet, geen MP3 of I-Pod... Om 21u 's avonds onder de wol, en met het krieken van de dag uit de veren. Een ijskoud kattenwasje uit de lampetkan, je bed zelf opmaken, je "ouderwets" schooluniform aan, naar de vroegmis voor een portie bezinning met enkel een sober ontbijt van havermout en levertraan om de schooldag mee te beginnen....

Althans zo was het vorig jaar...maar het lerarenkorps van het strenge Sint-Jozefinstituut heeft dit schooljaar wel een zeer biezonder lesrooster opgesteld. De 24 leerlingen hebben geen flauw benul van wat hen te wachten staat, want naast de algemene schoolvakken zullen ze nu ook de handen uit de mouwen moeten steken op de boerderij. De jongens en meisjes worden opgeleid tot hardwerkende boerenzonen en gedienstige huisvrouwen, de boerenstiel waardig!

Weet de jeugd van tegenwoordig nog waar ons voedsel vandaan komt? Hebben zij al eens een koe van dichtbij gezien? Kunnen ze melken, varkensstaarten en nagels knippen? Kunnen ze ook darmen kuisen en pensen draaien? Of een kip slachten en pluimen? Wat te doen bij de geboorte van een biggetje? En ook op het veld schiet de jeugd in actie: graan dorsen en oogsten, mesten, onkruid wieden...uiteraard met de nodige portie tranen en humor!

Aflevering 1: Verscholen in de Ardense bossen ligt het sint-jozef instituut: een landbouwschool uit de jaren vijftig met een volledig uitgeruste boerderij. Maar de dieren op het erf zijn onrustig, zij voelen naderend onheil. Vierentwintig jongeren zullen hier 3 weken lang komen proeven van het strenge onderwijssysteem en internaatsleven van toen.

Tijdens de verwelkoming van de directeur hebben de meeste jongeren nog niet door waar ze aan begonnen zijn. Pas wanneer ze de varkenstal betreden begint het hen te dagen: hier zal hard gewerkt moeten worden!

'De Jeugd van Tegenwoordig: de boerenstiel', vanaf donderdag 11 oktober om 21.30 uur bij VT4.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers