VRT-journalist vernietigend over ijs-ster Dirk Tieleman

vrijdag 28 september 2007

Niet alleen de schaatsen werden woensdagavond voor het eerst geslepen, ook de messen aan de Reyerslaan. VRT-journalist en ex-collega Louis Van Dievel is bikkelhard voor Dirk Tieleman. Onder de titel 'Terzake presenteren kan de gezondheid schaden' sabelt Van Dievel het schaatsavontuur van Tieleman in 'Sterren op het ijs' volledig neer. Tieleman zelf reageert woedend in de krant De Standaard.

V


RT-journalisten bloggen er de laatste tijd vrolijk op los. Op die manier geven zij hun ongezouten mening over de gebeurtenissen in de wereld. Maar blijkbaar is hun nieuw forum ook het middel bij uitstek om af te rekenen met de concurrentie of in dit geval met een ex-collega. Een bloemlezing van de harde woorden van Louis Van Dievel aan het adres van Dirk Tieleman:

Hebt u ook Dirk Tieleman aan het werk gezien op de VTM? En neen, ik spreek niet over de Telefactsreportage waarin het delicate probleem van seks voor gehandicapten werd behandeld. Ik heb het over zijn avonturen in de revue van VTM, freaks on ice (...)

Mogen journalisten dan niet deelnemen aan amusementsprogramma's? Tuurlijk wel. Aan quizzen bijvoorbeeld. Niets is zo leuk als een nieuwsanker in De Slimste Mens. (...)

Maar er is nog zoiets als journalistieke geloofwaardigheid. Er is nog zoiets als goede smaak. Wie zijn hele leven een zelfverklaard boegbeeld van de vaderlandse journalistiek is geweest, kan niet – ik herhaal, kan niet – na zijn pensioen dik gaan bijverdienen door bij de commerciële zender de pias te gaan uithangen op een ijspiste.

Want wat is anders de rol die de makers van 'Sterren op het ijs' voor Tieleman in petto hebben? De makers moeten achterover gerold zijn van het lachen toen hij instemde. Hoe zou je zelf zijn: Tanja Dexters, Davy Brocatus, Daniëlla Somers en Tieleman in hetzelfde programma. Een blonde del, een relnicht, een oude geilaard en een lesbo met bokshandschoenen. Bingo! (...)

Tieleman lijdt aan het Forever Young-syndroom. Tieleman is bang voor het zwarte gat, voor de vergetelheid. Hij klampt zich op zielige wijze vast aan zijn bekendheid. En als de prijs daarvoor belachelijkheid is, het zij zo, Dirk gaat er gewoon voor.

De integrale versie is HIER te lezen. Dirk Tieleman zelf is niet te spreken over de uitspraken van zijn ex-collega. In De Standaard reageert Tieleman op de weblog: 'Meneer Van Dievel, mag ik alstublieft mezelf zijn? Veertig jaar VRT hebben me misvormd; ik wil andere dingen doen.'

Tot slot vertelt Tieleman dat hij ook met vooroordelen startte aan zijn avontuur. 'Ik vind het hoog tijd om ook andere dingen te ontwikkelen. De deelnemers vallen heel erg mee. Tanja Dexters? Dat is een vriendelijke dame.', aldus Dirk Tieleman.

Wat vind jij van 'Sterren op het ijs? Reageer in het TV-Visie Forum!

LEES OOK: Dirk Tieleman verdedigt zich in 'De Zevende Dag'

Bron: De Standaard

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers